Proteste de amploare și pași spre referendum

proteste reghinAproximativ 500 de reghineni de toate vârstele au participat joi la marșul de protest împotriva fabricii de clei. Întâlnirea protestatarilor s-a desfășurat în strada Gării, în zona grupului Școlar Petru Maior, la ora 14, 30.

Cu măști de gaze pe față și pancarte reghinenii au pornit apoi spre centrul orașului scandând ,,Jos cu fabrica de clei!”, ,,Aer poluat cancer, garantat!”. Odată ajunși în centrul orașului cei prezenți și-au continuat protestul în fața primăriei până în jurul orei 18.

Se impune referendum

Primarul municipiului Reghin, Maria Precup împreună cu câțiva consilieri USL au ieșit din sediul administrației locale și au vorbit cu protestatarii.

Maria Precup a declarat jurnaliștilor prezenți că se interesează permanent de această chestiune, consultă cetăţeni, dar şi specialişti, se documentează cu privire la alte fabrici asemănătoare din lume. Primărița spune că este conştientă de amploarea pe care o are această chestiune, și tocmai de aceea se simte nevoită să acţioneze în mare cunoştinţă de cauză şi perfect legal. Cea mai bună soluţie, în opinia sa, este organizarea unui referendum care va releva poziția reghinenilor în această controversă.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.