Protestul părinţilor la Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş

Comitetul de părinţi ai elevilor care frecventează cursurile Liceului Teologic Romano-Catolic din Tîrgu Mureş s-au întâlnit ieri, la orele amiezii,în curtea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş încercând să stea de vorbă cu recent numitul inspector general, Ioan Macarie. Acesta a încercat să se eschiveze, maşina în care se afla fiind oprită de o altă maşină, a fost nevoit să renunţe la plecare. Scuzându-se că doar de trei zile se află în funcţie şi nu cunoaşte încă documentele despre situaţia liceului, s-a retras în biroul său, acuzând presiunea la care este supus de către părinţi şi reprezentanţii presei. Au apărut şi doi agenţi de poliţie, la solicitarea inspectorului general, bănuiesc părinţii, dar de intervenţia lor nu a fost nevoie, părinţii solicitând în mod paşnic doar o audienţă. În cele din urmă inspectorul general adjunct, Illés Ildikó. a stat de vorbă pe coridorul instituţiei cu reprezentanţii părinţilor şi ai presei. “Dacă credeţi că demiterea mea ar fi de folos cauzei sunt de acord să-mi dau demisia”, a spus cu lacrimi în ochi Illés Ildikó, fiind aplaudată de cei prezenţi, care au asigurat-o că nu este nevoie de acest gest şi i-au mulţumit generalului adjunct că de la bun început a fost alături de ei şi au aplaudat-o. “Am primit şi un al doilea document de la primărie, acesta este doar o explicaţie, şi nu decizia nr. 33 pe care am aşteptat-o. Şeful a spus că aceasta trebuie interpretată de consilierul nostru juridic. Şi eu merg la DNA ca învinuită, de asta au fost eliminaţi Someșan şi Tamási. Citesc legile, metodologia, dar nu le pot interpreta”, a declarat Illés Ildikó., citată de szekelyhon.

Au fost citite apoi în limbile maghiară şi română două petiţii adresate tuturor oficialităţilor, de la inspectorat până la ministerul educaţiei, în care au fost trecute în revistă toate demersurile pentru funcţionarea legală a liceului.

“Atâta timp cât nu există o pnere sub acuzare, oficialităţile doar cercetează, şcoala noastră beneficiază de prezumpţia de nevinovăţie. În acest sens, dumneavoastră ca instituţie de operare nu puteţi retrage condiţiile necesare pentru funcţionarea şi dezvoltarea şcolii”, se arată în petiţi

Mai mult de atât, potrivit unui decret ministerial 2016 în cazul în care consiliul local nu trimite alte documente, inspectoratul școlar ar trebui să avizeze reţeaua şcolară din anul precedent, aceasta fiind valabilă în mod automat, susţin părinţii.

EM

Sursa szekelyhon/video CIM

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. reteaua de anu trecut face trimitere la cea de acum doi ani
    care ii fara 2 scoli Cosbuc si Vladimirescu

    asa sa fie ?

    de ce nu se merge in fata la cei care acuza sa vedem de ce nu se rezolva problema juridic in instanta cu priorotate
    ce e asa de greu si se tot amana suspiciunea de vinovatie si ilegalitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.