Protocol între Adminstrația Piețelor și Poliția Locală pentru aplicarea unor amenzi de parcare

Consilierii locali au aprobat încheierea unui protocol de colaborare între SC Administrator Imobile și Piețe SRL și Direcția Poliția Locală din subordinea Primăriei Târgu Mureș pentru ca prima societate să poată pune în practică HCL93/2019, prin care i s-a acordat gestionarea directă a parcărilor din municipiu. Potrivit expunerii de motive care a însoțit hotărârea adoptată, cu o singură abținere, la sfârșitul săptămânii trecute de consilierii locali târgumureșeni, protocolul de colaborare este justificat prin faptul că agenții SC Administrator Imobile și Piețe SRL nu au acces la baza de date a Ministerului de Interne, în vederea identificării proprietarilor mijloacelor de transport care încalcă regulamentul referitor la parcări.

Regulamentul în vigoare prevede că SC agenții Administrator Imobile și Piețe SRL întocmesc nota de constatare în cazul autovehiculelor care nu îl respectă, posesorii acestora având posibilitatea de a achita plata contravalorii parcării până la ora 23,59 a zilei respective. În situația în care contravaloarea parcării nu a fost achitată până la acea oră, proprietarii autovehiculelor în cauză au posibilitatea de a achita tariful majorat pentru parcare într-un termen de 48 de ore. În urma încheierii protocolului, după trecerea acestor termene, SC Administrator Imobile și Piețe SRL va înainta, de îndată, Nota de constatare și planșa foto sau înregistrarea video în care sunt evidențiate numărul autoturismului și zona de parcare către Poliția locală a municipiului Târgu Mureș, care va lua măsuri de sancționare contravențională în conformitate cu prevederile Regulamentului. Măsura se impune întrucât agenții constatatori ai SC Administrator Imobile și Piețe SRL nu au acces la baza de date  privind identificarea proprietarilor autovehiculelor.

Protocolul de colaborare mai prevede ca cele două entități să desfășoare acțiuni comune și să-și acorde sprijin reciproc.

În aceeași ședință, consilierul local Papai Laszlo Zsolt (POL) a sesizat faptul că lumea profită de posibilitatea de a plăti până la miezul nopții, astfel că sunt persoane care parchează la 10 dimineața și plătesc la ora 23, pentru o oră, 3 lei, el cerând să se mai lucreze pe regulament, astfel încât să existe posibilitatea aplicării taxei majorate direct, imediat ce s-a constatat abaterea.

La sfârșitul lunii martie, prin HCL 93/2019, s-a hotărât ca activitatea de gestionare directă a parcărilor publice din Târgu Mureș să fie dată în sarcina SC Administrator Imobile și Piețe SRL.

Dezbaterea altor proiecte de hotărâre referitoare la parcările din Târgu Mureș, privind dimensionarea locurilor de parcare și respectiv aprobarea unui Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor de reședință de pe raza municipiului Târgu Mureș din cartierul Mureșeni, cu titlul de proiect-pilot, a fost amânată.

În aceeași ședință, subiectul parcărilor a mai fost atins în legătură cu cererile unor cetățeni de amenajare a unor piste de biciclete și respectiv în legătură cu faptul că trenuri agabaritice au lovit mașini ale unor cetățni, pe care aceștia le-au parcat în zona de siguranță CFR, soluția agreată cu CFR fiind, potrivit consilierului local Călin Moldovan, ca primăria să amenajeze parcări în această zonă, pe spațiul verde, iar printr-o bordură înaltă să blocheze parcarea până în apropierea firului de cale ferată.

Comentează cu Facebook