Puncte de lucru ISU pentru zone aglomerate precum Promenada și cartierul Unirii

Colonelul Călin Handrea, comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș, afirmă că între prioritățile pe acest an se numără deschiderea unui punct de lucru, dotat cu echipaj de prim-ajutor, în zona Promenada, și că își dorește de asemenea unul în cartierul Unirii.

“Spuneam de aglomerația care există în Târgu Mureș, în zona Promenada, strada Gheorghe Doja, vom înființa în acest an un punct de lucru, care într-o primă fază va avea doar o ambulanță, cea din centru, de la noi de la Inspectorat. O mutăm acolo pentru că SAJ (Serviciul de Ambulanță Județean, n.r.) e pe centru și asigură zona centrală și atunci să avem și pe partea aceea, înspre Cristești, Ungheni, zona industrială o ambulanță, ulterior probabil vom disloca acolo și o autospecială de stingere. (…) Ne mai dorim, nu știu dacă dacă vom reuși, demararea unei investiții în zona Unirii, pentru că și cartierul Unirii se dezvoltă și se dezvoltă bine, iar podul peste Mureș devine un gât de sticlă în anumite ore ale zilei, când deplasarea autospecialelor de intervenție se desfășoară greu, iar lucrările de reabilitare presupun, tot așa, o întârziere ușoară a timpului de răspuns”, a declarat Handrea.   

Acesta a precizat că în mediul rural, anul trecut nu s-au mai înființat puncte de lucru și nici nu a făcut demersuri în acest sens, pentru că zona e bine acoperită, inclusiv cu servicii voluntare, iar preconizata preluare a echipajelor de prim-ajutor presupune un punct de lucru, pentru că oamenii de acolo vor fi preluați de Inspectorat și vor deveni angajați ai ISU.

Atât în mediul rural, cât și în cel urban timpii de răspuns la solicitări sunt buni, au scăzut ușor în anul precedent, nu sunt probleme, în urban fiind sub media pe țară, a arătat Handrea.

Potrivit aceluiași, la fel ca în 2017, în anul precedent au fost, la nivel de județ, în jur de 20.000 de solicitări, iar numărul de intervenții a scăzut ușor, cu 5%, pe fondul scăderii numărului intervențiilor SMURD, care predomină. În 2018, și starea vremii a ajutat, dat fiind că în perioada de primăvară-vară nu a fost secetă, nu au fost multe incendii de vegetație. De asemenea, nu au fost multe inundații, a spus șeful ISU Mureș.

Revenind la prioritățile pe acest an, potrivit șefului ISU Mureș, pentru asigurarea unor condiții optime de muncă personalului sunt vizate reabilitarea și mansardarea sediului ISU Mureș, precum și deschiderea unei popote. 

Comentează cu Facebook