Radio Tîrgu Mureş deschide prima seară a evenimentelor Ceaun Borsec Festival

Aflat la prima ediţie, Ceaun Borsec Festival redeschide cea mai frumoasă staţiune ascunsă din Transilvania pentru toţi care-şi doresc o experienţă autentică în inima naturii.
Între 13 şi 15 iulie, străzile staţiunii şi pârtia de schi vor găzdui concerte, ateliere de sport, muzică şi meşteşuguri, concursuri de orientare turistică, ciclism şi cros montan. Vedetele nebănuite ale festivalului vor fi ceaunele – peste zece gospodine şi bucătari locali s-au înscris într-un concurs dedicat gusturilor tradiţionale.

Borsecul, în circuitul turistic

Festivalul iniţiat de către Asociaţia Secvenţe şi Papa la Sanyi readuce Borsecul în circuitul turistic de vară, printr-o serie de activităţi perfecte pentru întreaga familie. Turiştii şi localnicii vor avea acces liber la expoziţii de fotografie şi seri de film, ateliere de muzică cu instrumente tradiţionale şi exotice, târg şi demonstraţii de meşteşuguri, dar şi la o zonă de relaxare şi wellness cu kiropractică, yoga, acupunctură, masaj suedez şi masaj terapeutic. “Suntem mândri că am reuşit să aducem împreună oameni pasionaţi de sport şi natură din toată ţară, dar şi întreaga comunitate locală, de la proprietari de pensiuni la organizatori de evenimente, de la jurnalişti la sportivi, muzicieni şi meşteşugari. Este un festival de familie unde ştim că lumea se va simţi ca acasă”, a declarat din partea organizatorilor Dan Burlac.
Seara, pe scena de la pârtia de schi vor urca Nikola Parov şi Herczku Agnes, legendele muzicii folclorice şi etno maghiare contemporane, alături de nume de referinţă ale muzicii româneşti: Bosquito, Mircea Vintilă, Nightlosers, Timpuri Noi şi Fanfara Transilvania.

Prima seară a festivalului va fi deschisă de Radio România Tg. Mureş…

… care sărbătoreşte 60 de ani de existenţă, cu un spectacol folcloric – Pe cărarea dorului, susţinut de artiştii Anghelina Timiş, Doru Pop şi fiul său, Ina Todoran şi Ovidiu Furnea, urmat de un concert al trupei One More Minute.
Sâmbătă şi duminică, Borsecul devine o adevărată capitală europeană a super-sportivilor români care împing limitele rezistenţei fizice şi bat record după record. Avram Iancu este asul din mânecă care se alătură careului de performeri internaţionali invitaţi la o conferinţă pe teme sportive: Tiberiu Uşeriu, Eduard Novak, Toma Coconea Zsolt Torok si Avram Iancu .
Printre filmele proiectate la festival se numara Despre trup si suflet castigatorul festivalului de film de la Berlin in 2017 si marele succes de public Romania salbatica .
Mai multe detalii puteţi afla din programul ataşat, dar şi de pagina de Facebook a festivalului:

Facebook.com/CeaunBorsecFestival

Comentează cu Facebook