Radio Trinitas și la Topliţa

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERACNA a analizat, în şedinţa de săptămâna trecută, solicitarea Patriarhiei Române de prelungire a licenţelor audiovizuale pentru Radio Trinitas Bucureşti şi pentru Radio Trinitas Topliţa.

,,Dorim să oferim un radio complet, în care ascultătorul să se regăsească. (…) Suntem singurul radio membru al Conferinţei Europene a Radiourilor Creştine. (…) Dorim să conturăm ideea de unitate. Avem o reţea de corespondenţi şi această reţea de corespondenţi, în număr de 36, funcţionează zilnic informaţii din ţară. Avem 13 buletine de ştiri. (…) Nu intrăm foarte mult în zona politică, suntem un radio mai pacifist”, a declarat directorul Radio Trinitas, Ciprian Olinici.
Decizia de prelungire a celor două licenţe ale Radio Trinitas a fost luată de membrii CNA cu unanimitate de voturi (Florin Gabrea, Lorand Turos, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Răsvan Popescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea şi Radu Călin Cristea).
Radio Trinitas este primul post radio ortodox înfiinţat în România. Deţinătoarea licenţelor audiovizuale ale Radio Trinitas este Patriarhia Română.
Conform site-ului propriu, postul de radio Trinitas a fost înfiinţat în anul 1996, la Iaşi, la iniţiativa Patriarhului Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. În prezent, postul de radio Trinitas al Patriarhiei Române emite pe 47 de frecvenţe audiovizuale terestre şi acoperă 80% din teritoriul României.
Din 27 octombrie 2007, Radio Trinitas face parte din Centrul de Presă Basilica al Patriarhiei Române.
Studioul de la Bucureşti al Radio Trinitas a fost inaugurat pe 27 octombrie 2007, odată cu lansarea Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Române.
Radio Trinitas se adresează tuturor categoriilor de ascultători. Postul transmite, în direct, Liturghia şi Vecernia, emisiuni religioase, culturale, ştiinţifice, muzicale, sociale şi informative. Emisiunile se realizează în studioul central de la Bucureşti şi în studiourile locale de la Iaşi, Sibiu şi Craiova.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.