Raed Arafat:Sistemul de protecţie civilă din România va fi supus unui audit din partea Comisiei Europene

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a declarat joi, la Târgu Mureş, la finalul primului audit din ţară efectuat de experţi străini la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş, că sistemul de protecţie civilă din România va fi supus unui audit din partea Comisiei Europene.

“Există un audit care va fi făcut chiar la nivelul Comisiei Europene, care va fi făcut pe tot mecanismul, pe sistemul de protecţie civilă din România, pe conceptul de protecţie civilă. Urmează un astfel de audit să se facă în cursul acestui an sau în cursul anului viitor”, a spus dr. Arafat.

În privinţa auditului efectuat la ISU Mureş de experţi din Marea Britanie, dr. Raed Arafat a subliniat că rezultatele finale ale evaluării vor fi cunoscute peste două săptămâni, atunci când echipa condusă de dr. Steve Worrall va prezenta un raport detaliat.

“Evaluarea este extrem de importantă, au făcut o prezentare scurtă, însă un raport detaliat va veni în două săptămâni, care va fi analizat şi la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Orice evaluare care ne vine de la profesionişti, care sunt din afara sistemului şi care mai găsesc câteva chestii ce trebuie îmbunătăţite, este binevenită. De multe ori când lucrezi în sistem nu sesizezi anumite lucruri aşa cum o face unul din afara sistemului dar care lucrează ca şi tine în acest domeniu, dar în altă parte. Ei au o experienţă mare în aceste audituri şi aceste evaluări, mă bucur că s-a făcut şi că cei din ISU Mureş au avut curajul de a se supune unei astfel de evaluări. Aşteptăm rezultatul şi sunt convins că va avea un impact pozitiv nu doar pe Mureş, ci şi în ţară”, a susţinut Arafat.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.