Reacție la BC Mureș, după incidentele de sâmbătă

Bc mures (5)Întregul colectiv al „Baschet Club Mureş” Tîrgu-Mureş – jucători, staff-urile tehnice, personalul administrativ şi conducerea-, marcat de un puternic sentiment de indignare, condamnă atitudinea huliganică a galeriei echipei CSU Atlassib Sibiu, din ziua de sâmbătă, 29.03.2014, de la meciul de baschet masculin disputat cu echipa B.C. Mureş Tîrgu-Mureş. Condusă de instincte primitive, xenofobe, aceasta s-a exprimat golăneşte într-un mesaj scris pe un banner, pe care l-au retras foarte repede, în corul de fluierături al spectatorilor revoltaţi care au văzut această secvenţă. Galeria sibiană recidivează, după ce în sezonul trecut (2012-2013) al Ligii Naționale de Baschet Masculin a scandat: „Afară, afară cu ungurii din ţară”, la meciul de pe teren propriu disputat tot în compania BC Mureș, iar anul acesta: „Campionii din Ploieşti, unde morţii (p — a) mătii eşti”, în meciul jucat pe teren propriu împotriva CSU Asesoft Ploiești. Mai mult, acum depăşește orice limită în mesajul transmis iubitorilor de baschet din Tîrgu Mureş: „Su- – ţi p- – a ungurilor”.

Provocarea suporterilor noştri nu a reuşit, și anume incitarea la dezordine şi violenţă pentru sancţionarea echipei noastre, echipa organizatoare a meciului. Întregul nostru respect şi aprecierea pentru spectatorii din Tîrgu-Mureş care nu au răspuns la această provocare. Prin atitudinea arătată de suporteri, Tîrgu Mureşul a mai dat o dovadă că este un oraş civilizat, în care locuitorii trăiesc în întelegere şi pace, că aţâţările la vrajbă interetnică nu-şi au locul.

Este regretabil că un club sportiv de prestigiul C.S.U. Atlassib Sibiu, un fanion al înaltei performanţe baschetbalistice, echipă fostă campioană naţională, să accepte să își asocieze numele cu un grup de huligani. Municipiul Sibiu, capitală europeană multiculturală, nu trebuie să apară într-un asemenea context. Publicul din Sala Sporturilor din Tîrgu-Mureş aşteaptă poziţia oficială a C.S.U. Atlassib Sibiu faţă de repetarea acestui gen de incidente.

Este rândul organelor de ordine şi a Federației Române de Baschet, informate despre acest caz şi probat cu fotografii, să intervină cu fermitate prin tragerea la răspundere a vinovaţilor și să asigure fair-play-ul în sălile de sport.

Sursa: BC Mureș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.