Reamenajarea și reutilarea Cantinei Alpha: o idee ambițioasă, un proiect de succes

ciorba-de-fasole-cu-afumatura

Partenerii din Olanda continuă munca începută alături de Fundația Transilvană Alpha în urmă cu 25 de ani. După peste două decenii în care a colectat și direcționat către Fundația Transilvană Alpha resurse care au ajuns la mii de beneficiari în fiecare an, echipa de la Blijvende Hulp voor Roemenie își dovedește, încă o dată, atașamentul față de comunitatea noastră. Și nu oricum, ci printr-un proiect deosebit de important pentru beneficiarii organizației noastre: reutilarea Cantinei Alpha.

Un proiect de succes naște idei îndrăznețe

Ideea proiectului este una mai veche, ea fiind actualizată în noiembrie 2015 când reprezentanții organizației Blijvende Hulp voor Roemenie, Derk Bogema, Tom Kamstra și Jan Gerrsen au venit la Tîrgu-Mureș pentru finalizarea unui alt proiect de importanță majoră pentru Fundația Transilvană Alpha, respectiv achiziția microbuzului destinat transportului persoanelor cu dizabilități. După succesul campaniei de strângere de fonduri pentru microbuz, colegii din Olanda au simțit că este timpul pentru o nouă provocare. Astfel a prins contur proiectul privind reutilarea Cantinei Alpha.

După luni întregi de activitate intensă care a presupus atât campanii de strângere de fonduri în Olanda cât și definitivarea proiectului din punct de vedere tehnic, la începutul lunii iulie au început pregătirile pentru reamenajarea și reutilarea cantinei care deservește în medie 500 de persoane pe zi (elevi, angajați din companii, persoane defavorizate beneficiare ale serviciilor de cantină socială).

Lucrări realizate cu sprijin de la voluntarii olandezi

De strângerea fondurilor și coordonarea logistică au fost responsabili Derk Bogema și Tom Kamstra, în vreme ce de realizarea efectivă a lucrărilor a răspuns Jan Gerrsen, voluntar cu experiență în execuția de lucrări de infrastructură în Fundația Transilvană Alpha, căruia i s-a alăturat o echipă de șapte colegi Olanda, aceștia aducându-și aportul la înaintarea lucrărilor de reamenjare. Alături de voluntarii olandezi a lucrat cot la cot echipa de angajați și voluntari ai Fundației Transilvană Alpha.

Primul proiect major de reabilitare de la inaugurare și până în prezent

Reamenajarea și reutilarea Cantinei Alpha aduce ca și beneficii imediate un standard ridicat în procesul de preparare al meniurilor precum și o creștere cu aproximativ 25% a capacității de producție. Proiectul amplu finalizat în vara acestui an este primul de acest gen de la inaugurarea Cantinei Alpha în anul 2005.
Costul total al lucrărilor de reabilitare și reutilare se ridică la circa 100.000 euro. Fondurile au provenit integral din donații de produse și echipamente și sponsorizări în bani.

Fundația Transilvană Alpha aduce mulțumiri tuturor celor care și-au adus aportul la materializarea proiectului de reabilitare a Cantinei Alpha.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.