fbpx

Rechizite și ghiozdane pentru copiii defavorizați mureșeni, din fonduri europene

Elevii mureșeni care provin din familii defavorizate vor beneficia, începând de anul școlar care începe în septembrie, de rechizite și ghiozdane gratuite, plătite din fonduri europene.

De fapt, programul este aplicat la nivelul întregii țări. Ministerul Dezvoltării a anunțat joi, 24. 08. 2017, că 365.000 de copii fără posibilități materiale vor beneficia de rechizite școlare din fonduri europene, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate.

Pentru a beneficia de rechizite copiii trebuie să provină din familii al căror venit mediu net lunar pe membru, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară, se arată într-un comunicat remis de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Acest program vine în completarea Programului Național de Rechizite Școlare finanțat de la bugetul de stat și derulat în fiecare an de Ministerul Educației Naționale.

Proiectul vizeaza creșterea participării la cursuri a elevilor fără posibilități materiale și prevenirea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii de către aceștia.

Ministerul Educației Naționale va implementa proiectul la nivelul județului Mureș în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

 

Vasile Dancea

Comentează cu Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Punctul

FREE
VIEW