fbpx

Recomandări pentru profesorii harghiteni

elevi annouscolarInspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Harghita a recomandat tuturor cadrelor didactice din sistem să nu se implice în eventuala strângere de fonduri pentru diverse nevoi ale claselor şi să lase acest lucru în seama părinţilor.

Inspectorul şcolar general Bartolf Hedvig a declarat că cea mai bună soluţie ar fi ca părinţii să se organizeze în asociaţii cu personalitate juridică şi să se ocupe de eventuale demersuri de strângere de fonduri, dacă doresc acest lucru.
,,Le-am recomandat tuturor colegilor din sistem încă din august, înainte de începerea anului şcolar, să nu se ocupe cu adunatul banilor. Să lase adunatul banilor în seama părinţilor. Cel mai bine este dacă părinţii sunt organizaţi în asociaţii cu personalitate juridică, dacă au o persoană care se ocupă de administrarea banilor, se vede câţi bani au intrat în asociaţie, câţi au fost cheltuiţi şi nu poate fi bănuit în niciun fel cadrul didactic”, a declarat inspectorul şcolar general.
Potrivit sursei citate, aceste recomandări au fost repetate şi în ultimele luni, motiv pentru care în Harghita nu s-au înregistrat, deocamdată, plângeri din partea părinţilor, nemulţumiţi că li se solicită bani pentru diferite scopuri.
,,Nu s-a primit nicio sesizare şi sper nici să nu primim. Noi i-am pregătit aşa de bine pe colegii noştri încât le-am spus să nu adune bani nici pentru cărţi, nici pentru cadouri, nici pentru fondul clasei sau reparaţii, pentru nimic. Eventual să discute cu părinţii şi dacă ei sunt de acord şi vor să dea, atunci aceştia să administreze banii. Să nu se ocupe cadrul didactic. Ştiu că e mai uşor dacă ar fi implicat şi cadrul didactic, dar aşa nu poate fi bănuit (…)nici că s-a dus la mare cu ei, nici că i-a cheltuit pentru alte scopuri şi nu a cumpărat ce trebuia. Se pot isca discuţii şi cel mai bine e să nu fie implicate cadrele didactice”, a conchis inspectorul şcolar general.

Comentează cu Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Punctul

FREE
VIEW