Record de participanți la Târgul de Cariere Târgu Mureș

Târgul de Cariere Târgu Mureș a avut loc pe 16 octombrie la Teatrul Național. La eveniment au participat 1200 de persoane, aflate în căutarea unui loc de muncă. Peste 1000 de locuri de muncă din categoriile entry-level, nivel mediu și avansat au fost puse la dispoziția candidaților. Participanții au fost interesați de job-uri din domeniul Inginerie, Construcții, Resurse umane, IT, Retail, Turism sau Administrativ.

Participanții și-au depus CV-uri digitalizate, astfel încât evaluarea profilului de candidat de către companii s-a făcut într-un mod mai rapid și mai eficient. Participanții la eveniment și-au putut imprima CV-ul la intrarea în târg, sub forma unui QR Code, pe care companiile l-au scanat ulterior.

Târgul de Cariere Târgu Mureș a adus în atenția candidaților și campania Cel mai bine plătit job. Printr-o idee originală și creativă, de promovare a unui produs alimentar, aceștia au aflat cum pot câștiga 10.000 de dolari pe lună, în domeniul Marketingului.

În medie, fiecare stand a fost vizitat de 400 de candidați. Cele mai căutate locuri de muncă au fost cele din domeniul Ingineriei, Construcții sau IT.
“Târgul de Cariere Târgu Mureș a stabilit un nou record: 1200 de candidați au dorit să-și găsească un loc de muncă. Ne bucurăm că aceștia au fost receptivi în ceea ce privește digitalizarea CV-ului, una din noutățile acestei ediții. Interacțiunea între angajatori și candidați a fost sporită prin acest instrument de analizare mai eficientă a CV-ului.’’ a declarat Alina Agafiței, PR Manager Târgul de Cariere.

Târgul de Cariere este cea mai mare rețea de evenimente de carieră din Republica Moldova și România, reunind sute de angajatori și mii de candidați. Evenimentul a demarat în anul 2006 și are loc de două ori pe an, în sezonul de primăvară și cel de toamnă.

Comentează cu Facebook