Rectificare de buget pentru Aeroportul “Transilvania”

Economii

În şedinţa de astăzi, 23 noiembrie 2016, Consiliul Judeţean Mureş a aprobat rectificarea de buget solicitată de RA Aeroportul “Transilvania” Tîrgu Mureş, rectificare care vizează  activităţile curente şi de investiţii, prin redistribuiri în cadrul volumului.

În cadrul activităţii curente s-au aprobat modificări ale cheltuielilor de exploatare, în funcţie de nivelul previzionat până la sfârşitul anului, respectiv o reducere cu 15.0000 lei, concomitent cu majorarea cu aceeaşi sumă a cheltuielilor financiare.

La activitatea curentă se înscrie şi activitatea de reparaţii, care suportă modificări doar în cadrul volumului, fiind diminuată suma la „Reparaţii curente la suprafeţele de mişcare”, cu 175.000 lei, de la 600.000 lei la 425.000 lei. S-a retras de pe lista de reparaţii obiectivul „Reparaţii şi mentenanţă echipamente aeroportuare”, acesta având o valoare de 200.000 lei şi s-a inclus pe lista de reparaţii obiectivul „Recolmatare rosturi pista de aterizare decolare”, cu valoarea de 375.000lei.

În ceea ce priveşte activitatea de investiţii, rectificarea este motivată de cerinţele impuse de către auditul de supraveghere al Autorităţii Aeronautice Civile Române, privind reconversia certificatului de aerodrom.

S-au alocat fonduri pentru suplimentarea investiţiei la obiectivul „Upgrade PT balizaj la cat II OACI CR Alfa, platforma 2 şi iluminat platformă”, cu 20.000 lei, faţă de nivelul stabilit în bugetul aprobat la începutul anului, de 19.000 lei. Suplimentarea este motivată de faptul că ofertele eligibile depuse depăşesc fondurile alocate,suma totală necesară fiind de 39.000 lei cu TVA. Suma urmează să fie suportată din economia de 20.000 lei realizată la alt obiectiv de investiţie, respectiv „Documentaţia de avizare pentru lucrări de investiţii (DALI) şi Proiect tehnic RK suprafeţe de mişcare şi RESA (inclusiv instalaţiile aferente)”., se arată într-un comunicat semnat de Luminita Zereş, de la biroul de comunicaţii şi marketing al Aeroportului Transilvania din Tîrgu Mureş.

EM

Sursa foto zf

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.