Reghinenii sunt așteptați la vot!

Reghinenii sunt așteptați la vot la alegerile prezidențiale 2019, în data de 10 noiembrie 2019. Dacă în primul tur niciunul dintre candidați nu întrunește majoritatea de voturi valabil exprimate ale alegătorilor de pe listele electorale permanente, pe data de 24 noiembrie 2019 se organizează al doilea tur de scrutin.

La Reghin vor exista 23 de secții de votare și au fost puse în aplicare dispozițiile Hotărârii Guvernului nr. 631/2019 privind stabilirea măsurilor pentru buna desfășurare a alegerilor pentru Președintele României din anul 2019.

Procesul de vot la alegerile prezidențiale 2019 începe duminică, 10 noiembrie 2019, la ora 7:00 și se va încheia la ora 21:00. Potrivit Legii 370 din 2004, pentru alegerea președintelui, alegătorii care la ora 21:00 se află la sediul secției de votare, dar și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în secția de vot, își pot să exercita dreptul de vot până cel mult la ora 23:59.

Pentru punerea în legalitate a cetățenilor cu acte de identitate, serviciile din cadrul Primăriei Reghin vor avea program special de funcționare în zilele de 9 și 10 noiembrie, respectiv 23 și 24 noiembrie.

Persoanele care doresc eliberarea cărții de identitate trebuie să prezinte o cerere scrisă însoțită de documentele care fac dovada cetățeniei române, a numelui, a stării civile, a adresei de domiciliu și o chitanță de 7 lei (reprezentând dovada achitării contravalorii cărții de identitate sau cărții de identitate provizorii, dovadă ce se achită la casieria Primăriei Reghin).

Pentru situațiile în care cetățenii nu pot prezenta toate documentele necesare eliberării cărții de identitate, se poate elibera o carte de identitate provizorie în baza documentelor ce le posedă, a trei fotografii tip buletin (de 3/4 cm cu o bandă albă de 7 mm la bază) de dată recentă și a unei chitanțe* de 1 leu.

                                                                                       GRAMA IMOLA

Comentează cu Facebook