Reghinul, în vizorul foștilor consilieri municipali

maria precup, consilieriSăptămâna trecută (miercuri, 13 martie) la Reghin a fost sărbătorită Ziua consilierilor. În incinta unui restaurant din oraș, într-un cadru festiv, o mare parte dintre foștii consilieri municipali s-a întâlnit cu actuala conducere a orașului. La reuniune au fost invitați și foștii primari și secretari ai municipiului, în total 70 de persoane.

Pentru valorificarea experienței

Primarul Maria Precup a spus că actuala administrație ar avea doar de câștigat dacă ar valorifica experiența foștilor aleși, ideile lor pozitive și chiar nemulțumirile sau nerealizările lor. Astfel, fiecare dintre cei prezenți a avut ocazia de a-și expune poziția și propunerile referitoare la dezvoltarea economică și socială a orașului.

Confruntarea de idei s-a petrecut pe fondul emoțiilor reîntâlnirii foștilor colegi. Se pare că, deși unii dintre aleșii reghinenilor s-au retras din politcă, ei sunt în continuare interesați de activitatea administrativă și au propuneri pentru îmbunătățirea acesteia. ,,Generația mea este obligată să răspundă și să dea ajutor în rezolvarea problemelor cetățenilor orașului”, a declarat și fostul consilier PRM, Gheorghe Varodi.

Viceprimarul municipiului Reghin, Daniel Gliga, a subliniat faptul că la această a 3-a ediție a întâlnirii s-au prezentat mai mulți invitați decât la întâlnirile anterioare. ,,Vom ține cont de părerile fiecăruia”, a asigurat Daniel Gliga.

,,Pot observa cum roata timpului aduce oameni potriviți cu vremurile actuale și de asemenea pot să cântăresc și mai bine lumea care a trecut prin consiliile locale după 1990 și să observ acum cu o obiectivitate mai mare, datorită trecerii timpului”, a spus Eremiaș Pop fost primar și apoi consilier municipal al Reghinului.

Cei prezenți au căzut de acord ca asemenea întâlniri să se desfășoare anual pe data de 4 martie. Mulți dintre foştii consilieri locali au declarat că ei consideră o datorie morală să-şi pună la dispoziţie experienţa şi relaţia cu oamenii pentru binele comunităţii.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.