Reghinul se transformă din nou, pentru o zi, într-un orășel al copiilor

Ziua de 1 iunie va fi sărbătorită, în Reghin, prin joc. Cu ajutorul jocului, cunoașterea mediului, a oamenilor și a lumii, în general, au un farmec deosebit pentru cei mici. Astfel, și în acest an,  Primăria și Consiliul Local al municipiului Reghin împreună cu Asociația „Advent Kindergarten” din România – Filiala Reghin, organizează a IV-a ediție a evenimentului denumit „Orășelul Copiilor – Reghin”, care se va desfășura în data de 1 iunie în Parcul Central.

Deschiderea oficială va avea loc începând cu ora 10,00 cu participarea organizatorilor, reprezentanți ai Primăriei Reghin și ai Asociației „Advent Kindergarten”, Departamentul Grădinița cu Program Prelungit „Emanuel” și Asociația „Exploratori pentru viitor”.

 

Orașul miniatură

 

De la ora 10.30, copiii vor avea ocazia să se plimbe într-un orășel în miniatură, pe baza unui pașaport și să viziteze toate cele 31 de stații aflate pe traseu: poliție/ serviciul pașapoarte, poliția municipală, bancă, spital/ ambulanță, biserică, școală, grădiniță, stadion, circ și animație, jandarmerie, piață, farmacie și fitoterapie, supermarket, aeroport, bibliotecă, atelier de meșteșuguri, filarmonică, caravana sănătății, pompieri, teatru de păpuși, televiziune, muzeu, „Pathfinder”, primărie, stomatologie, studio foto, pictură, „Laboratorul lui Ben”, poșta, clubul copiilor, popcorn de la Dani.

Această „plimbare” își propune să-i ajute pe copiii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani să se familiarizeze cu instituțiile orașului, astfel încât clădirile pe lângă care trec zilnic să capete sens și viață.

 

Concursuri

 

În afara acestui traseu, vor mai avea loc concursuri pentru fiecare nivel de învățământ (preșcolar, primar, gimnazial), desene pe asfalt, interpretare poezii, cursă cu obstacole, concurs de role, concurs de biciclete și trotinete cu și fără obstacol etc.

De asemenea, se va organiza un concurs special pentru copiii cu dizabilități de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 3 din Reghin și un concurs de stimulare a copiilor în vederea dezvoltării orașului lor „Cea mai ingenioasă cerere a unui copil către Primăria Municipiului Reghin”.

 

Recital

 

În cadrul evenimentului va avea loc un mini-recital al elevilor Școlii de Muzică din Reghin.

Pentru buna desfășurare a acestor activități circulația autovehiculelor va fi restricționată în această zonă între orele 7,00 și 19,00.

1 iunie, Ziua Copilului, este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne minunăm şi să ne bucurăm de fiecare zi şi clipă a vieţii, precum cei mici.

Așadar, să sărbătorim alături de copiii, nepoţii, fraţii sau vecinii noştri şi să ne lăsăm inspiraţi de bucuria lucrurilor simple, să nu uităm de copilul din noi.

 

 

Imola Grama

 

 

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.