Regionalizarea nu este o prioritate pentru UDMR

harta_euroregiuniUniunea Europeană nu ne cere să facem regionalizarea, iar UDMR nu consideră acum o prioritate acest lucru şi cere Guvernului să prezinte o variantă care să fie dezbătută, maghiarii pronunţându-se pentru regiuni mai mici, formate din maxim trei – patru judeţe, a declarat vineri, la Sibiu, vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely. ‘Vreau să accentuez foarte clar, pentru că s-a vehiculat foarte mult şi s-a încercat să se sugereze, că UE ne cere să facem o regionalizare. Să fie foarte clar: UE nu ne cere acest lucru. Toate proiectele care vor fi înaintate în perioada următoare, vor fi nu bazate pe anumite regiuni cu atribuţii administrative, ci bazate, eventual, într-adevăr pot fi unele proiecte regionale, dar care sunt pe baza acelor regiuni nu administrative, ci statistice, care sunt şi acum desenate’, a spus Laszlo Borbely.

Acesta a insistat pe importanţa unei dezbateri publice a proiectului regionalizării, spunând că acum pentru UDMR regionalizarea nu este o prioritate. ‘Din punctul nostru de vedere este foarte important ce se va întâmpla în acest an în legătură cu dezbaterea publică. (…) În ceea ce priveşte regionalizarea, noi solicităm Guvernului să aibă o versiune, o primă versiune, orice versiune, ca să putem discuta pe fond. Noi considerăm că în momentul de faţă nu este o prioritate şi nu din cauza unor regiuni desenate nu ştiu cum sau cu atribuţii administrative, care să fie deocamdată, se pare, de centralizare, şi nu de descentralizare (…). De aceea, noi aşteptăm un proiect de la Guvern şi nu ni se pare că ar trebui să fie acum prioritatea numărul unu această problemă’, a precizat Borbely.

Vicepreşedintele politic al UDMR a reamintit de proiectul Uniunii, veci de trei ani, prin care propunea înfiinţarea de regiuni economice, care sunt de fapt ‘regiuni statistice, care să fie regiuni mai mici’, ceea ce ‘ar fi mai benefic pentru toată lumea.’

Vicepreşedintele politic al UDMR, alături de deputatul european Iuliu Winkler, dar şi de directorul OTP Bank România, Laszlo Diosi, şi de Agnes Nagy, membru al Consiliului de Administraţie al BNR, au dezbătut perspectivele şi oportunităţile acestui an economic în cadrul unei seminar care are loc la Sibiu.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

0 Comentarii

  1. … ei,ei cum nu trebuia sa treaca pragul electoral UDMR si sa vezi tu atunci distractie. E normal ca nu doresc zone cu mai mult de 4 judete, pentru ca la 5 judete deja au pierdut lupta pe zona, nici cu 4 nu-i sigur ca au sanse, dar asta e alta discutie. Simt ca e ultima lor sansa sa schimbe ceva, si-au batut joc de alegatorii lor, iar data viitoare nu vor mai avea 5% clar. Acum trag baietii de timp si pun conditii, dar USL neavand nevoie de ei, sper ca nu o sa le faca jocul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.