fbpx

Reguli de acces la Weekend, Piscina acoperită și Gradina Zoologică în scenariul roșu

Având în vedere că Municipiul Târgu Mureș a intrat în scenariul roșu, vă informăm asupra regulilor de acces la unele instituții subordonate primăriei.

COMPLEXUL DE AGREMENT ȘI SPORT MUREȘUL

(COMLEXUL WEEKEND)

În extra sezon Complexul de Agrement si Sport “Mureșul”  funcționează ca parc de agrement.

Bazinul olimpic acoperit cu balon presostatic din incinta complexului este funcțional și este folosit în exclusivitate de sportivi. Având in vedere faptul că Târgu Mureș este în scenariu roșu, în intervalul cuprins de incidența cumulată într-o perioadă de 14 zile mai mare de 3/1000 de locuitori și mai mica sau egala cu 6/1000 de locuitori, precizăm mai jos regulile specifice privind utilizarea bazei sportive în bune condiții de siguranță:

  1. Toți sportivii sunt obligați să poarte mască, până la bazin.
  2. Fiecare sportiv are la dispoziție un spațiu exclusiv decel puțin 7 mp.

Pentru publicul spectator, în cazul competițiilor desfășurate în  bazinul acoperit,  condițiile de acces în incintă sunt următoarele:

  1. numărul maxim de persoane admis este de 30% din capacitatea totală, și doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care a trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS – CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsa între a 15 -a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  2. Obligativitatea purtării măștii de protecție și a unei distanțe de cel puțin 1 metru între spectatori.

In cazul activităților sportive și  recreative de masă în aer liber pentru publicul larg precizăm mai jos orarul de funcționare privind utilizarea terenurilor:

Teren minifotbal: Luni – vineri: 7:00-16:00

                                           Sâmbătă: 7:00-13:00

                                           Duminică: 15:00-22:00

Teren volei: Marți, joi, sâmbătă, duminică: 7:00-17:00

Teren tenis cu piciorul: Luni – duminică 7:00-22:00

Teren de tenis: Luni – duminică: 7:00-22:00.

PISCINA ACOPERITĂ ”MIRCEA BIRĂU”

În situația în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori și mai mica sau egala cu 6/1000 de locuitori se va întocmi un program separat în intervale orare diferențiate față de sportivi:

Program pentru public:

Marți –  vineri: ore de acces:    06:00; 08:00;

  18:00; 20:00.

Sâmbătă – Duminica – ore de acces: 06:00; 08:00; 10:00; 12:00; 14:00; 16:00; 18:00; 20:00.

Un program de înot durează 1 ora si 15 minute, urmat de 15 minute de eliberare a piscinei și 30 de minute de dezinfectare.

  1. Pot beneficia de serviciile piscinei persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS – CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15 -a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  2. Obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile comune până la bazin.

GRĂDINA ZOOLOGICĂ

Activitățile din cadrul Grădinii Zoologice se organizează și se desfășoară cu respectarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.

În incinta Grădinii Zoologice, accesul publicului vizitator este permis astfel:

  • Pentru activitățile recreative desfășurate în aer liber pot participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună;
  • Purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura este obligatorie în interiorul pavilioanelor cu animale și păsări !
  • Respectarea distanțării fizice este obligatorie !

Accesul este permis pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS – CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15 -a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Pentru copiii mai mici de 12 ani nu este necesară dovada vreunui test.

Serviciul Relații Interne și Internaționale

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW