fbpx

Restanțe la plata navetei pentru elevi, în Harghita

datorie elevi autobuzInspectoratul Şcolar Judeţean Harghita (IȘJ) a reuşit să achite o mare parte din restanţa la naveta elevilor pentru anul şcolar trecut, existând intenţia ca aceasta să fie plătită integral până la finalul lui decembrie.

Peste 2 milioane de lei datorie

Contabilul şef al IȘJ Harghita, Csukas Levente, a declarant că datoria totală reactualizată pentru naveta elevilor din judeţ în anul şcolar trecut a fost de 2.383.000 lei, din care Ministerul Educaţiei a achitat, în luna mai, suma de 646.000 lei.
Ulterior, în lunile septembrie şi octombrie, Inspectoratul şcolar judeţean a mai reuşit să plătească, din economiile proprii, 900 de mii lei, urmând ca în cursul zilei de marţi, 5 noiembrie, să mai achite încă 75.000 lei, tot din bugetul propriu. Csukas Levente a spus că, astfel, va mai rămâne doar 30 la sută din restanţa anului şcolar trecut, pe care speră să o poată achita până la sfârşitul lunii decembrie.
El a precizat că Ministerul a mai achitat şi contravaloarea navetei pentru primele două săptămâni din luna septembrie, respectiv 80.000 lei, reprezentând prima tranşă pentru acest an şcolar.

Bani puțini

Potrivit sursei citate, conform noilor dispoziţii ale Ministerului Educaţiei, judeţul Harghita are dreptul, lunar, pentru decontarea navetei, la 160.000 de lei, în condiţiile în care necesarul real este de circa 350.000 de lei. Csukas Levente a explicat că judeţul nu se poate încadra în acest plafon din cauza faptului că preţul abonamentelor este mai mare decât cel prevăzut de Minister. În plus, din cauza plafonului impus, Inspectoratul Şcolar Judeţean nu va putea deconta plata navetei, din economiile proprii, aşa cum a făcut până acum.
În Harghita sunt aproximativ 4.000 de şcolari care predau abonamente la Inspectoratul Şcolar, potrivit noilor reglementări acestea fiind singurele care vor fi decontate în acest an şcolar.

Comentează cu Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Punctul

FREE
VIEW