Rezultate deosebite pentru para-karateka mureșeni la Cupa Internațională de arte marțiale pentru persoane cu dizabilități „Romanian Open” – Tîrgu Mureș

A doua ediție a Cupei internaționale de arte marțiale adaptate persoanelor cu dizabilități la Tîrgu Mureș, și prima ediție organizată de C.S. Tiger Budo Tirgu Mureș, antrenor Sensei Traian Dumbrăvean 4 DAN, desfășurată în 12 august, a reunit para-sportivi din țări precum Belgia, Ungaria, Slovacia și, bineînțeles, Romania. Sportivii, persoane cu diferite dizabilități de natură intelectuală și/sau fizică, s-au întrecut la probe de kata si kumite (individual, pereche sau echipă) adaptate nevoilor lor.
Sportivii care au reprezentat Clubul Tiger Budo se află la a doua participare la astfel de competiții, iar rezultatele sunt următoarele: Blaga Adriana – locul 3 kata individual, Onisa Anca – locul 3 kata individual si locul 3 kumite perechi, Monika Nagy-locul 3 kata individual, Hegyi Erika – locul 2 kata individual, Andras Nagy-locul 1 kata individual, Lazslo Majer – locul 1 kumite perechi, iar echipa de kata sincron formată din Andras Nagy, Hegyi Erika si Laszlo Majer a obținut locul 3.
„Competiția de arte marțiale pentru persoane cu dizabilități are ca scop integrarea acestora în activitățile sportive. În ceea ce privește pregătirea pentru concurs, ca și pentru oricare alt sportiv, sunt necesar răbdare și dăruire atât din partea colegilor lor, cât și din partea părinților care le facilitează participarea la antrenament. Noi promovăm participarea persoanelor cu dizabilități la antrenamentele noastre obișnuite, nu avem antrenamente separate, deoarece ne dorim să se creeze o incluziune a acestora în lumea sportivă”, a declarat Sensei Traian Dumbrăvean.

Comentează cu Facebook