România EduCaB, o platforma națională care crește capacitatea bibliotecilor

Joi, 7 septembrie 2017, între orele 09:30 – 13:00, în Sala Documentară, la sediul central al Bibliotecii Județene Mureș (Palatul Culturii, strada George Enescu, nr. 2), etajul III, va avea loc o întâlnire profesională care are ca scop prezentarea platformei România EduCaB, ce urmează a fi implementată în bibliotecile publice din județul Mureș prin intermediul Bibliotecii Județene Mureș.

România EduCaB este o platformă națională, inter-instituțională, inter-disciplinară lansată în 2015, cu scopul de a crește capacitatea bibliotecilor publice de a răspunde nevoilor locale, catalizând resurse educaționale pentru activarea unor mecanisme de dezvoltare durabile în comunități.

România EduCaB își propune să sprijine procesul de creștere a capacității bibliotecilor publice de a funcționa ca centre de resurse pentru comunitățile locale, oferind platforma instituțională pentru ca diverse organizații și grupuri informale să se implice direct, prin implementarea unor proiecte pe domeniul lor de expertiză, lărgindu-și astfel grupul țintă și aria de acoperire.

Prin intervențiile sale, Romania EduCaB își propune să acopere două categorii de nevoi: 

1. Nevoi la nivel de comunitate locală, în strânsă legătură cu strategia locală de dezvoltare;

2. Nevoi specifice activităților din bibliotecă:

a. Sprijinirea intervențiilor la nivel de infrastructură fizică: mobilier, amenajări, alte intervenții legate de ergonomia și (re)funcționalizarea spațiului;

b. Lărgirea și înnoirea fondului de carte și a materialului educațional;

c. Lărgirea și/sau înnoirea flotei de calculatoare;

d. Programe educaționale în domenii cum ar fi: educație pentru mobilizare și implicare comunitară, educație cinematografică, patrimoniu cultural, antreprenoriat social, inițiative culturale și sociale, limbi străine, educație de mediu, agricultură organică, bucătărie tradițională, nutriție și activitate fizică sau dezvoltare comunitară etc.

Ne bucurăm să pornim la drum alături de EduCaB în dorința de a sprijini bibliotecile publice în dezvoltarea și diversificarea serviciilor oferite comunității locale, fapt pentru care dorim să vă avem alături la întâlnirea mai sus menționată.

Biroul de Informare și Relații Publice
al Bibliotecii Județene Mureș 

Comentează cu Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.