Românii morţi în accident în Ungaria erau din satele mureşene Deaj şi Agrişteu. Accidentul filmat LIVE

9 români au murit într-un teribil accident, pe o şosea din Ungaria. Victimele se aflau într-un microbuz înmatriculat în Mureş, care s-a izbit frontal de un camion încărcat cu nisip. Tragedia s-a produs Cegledbercelnel, în centrul ţării. Şoferul camionului a fost rănit. Sunt 9 români morţi, au transmis autorităţile maghiare. Victimele sunt 7 bărbaţi şi 2 femei.

Într-un comunicat, Ministerul de Externe a confirmat că toţi cei morţi sunt români. Victimele ar fi originare din două sate din județul Mureș, Deaj și Agrișteu. Şoferul se numeşte Petru Kalau şi îl aşteptau 2 copii acasă. Alți 2 pasageri erau părinții a 5, respectiv 7 copii.

Primăria comunei Mica (Mureş), din care provin patru dintre victimele accidentului produs în Ungaria, va oferi ajutor financiar familiilor îndoliate, primarul vizitând rudele miercuri dimineaţă. Edilul a luat legătura şi cu firma de asigurare care avea contract cu şoferul, primind confirmarea că familiile celor nouă victime vor primi despăgubiri. Celelalte cinci victime locuiau în Agrişeu, localitate tot din judeţul Mureş.

Primarul comunei Mica, Szekely Ladislau, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că de dimineaţă a vizitat două familii care au pierdut patru persoane în accidentul din Ungaria soldat cu nouă morţi.

”Patru dintre victime erau din comuna noastră. Şoferul era din satul Deaj, iar alţi doi bărbaţi tineri şi o femeie erau din satul Căpâlna de Sus, din aceeaşi familie. Am vizitat rudele îndoliate de dimineaţă, pentru a le asigura de tot sprijinul. Este multă durere, vă daţi seama, o singură familie a pierdut trei oameni dragi, doi băieţi şi pe nora. Sunt romi, am vorbit cu tatăl băieţilor, care a fost şi el la muncă în Slovenia, însă s-a întors cu maşina acasă, nu cu microbuzul, şi a ajuns cu doar două ore înainte. E foarte îndurerat… Au lucrat toţi în agricultură, pe o plantaţie de hamei şi veneau acasă cu bănuţii strânşi, că au mare nevoie, e o familie cu greutăţi ”, a povestit primarul.

Edilul spune că şoferul făcea transport internaţional de persoane cu microbuzul său şi mai avea un magazin alimentar în sat.

”Şoferul avea asigurare atât pentru microbuz cât şi pentru pasageri. Am şi luat legătura de dimineaţă cu asiguratorul şi mi-a confirmat că va plăti daune pentru familiile tuturor celor nouă victime decedate, conform contractului”, a spus primarul comunei Mica.

Conform sursei citate, un alt pasager mort se trăgea din comună, însă s-a mutat în Agrişeu, localitate care este tot din judeţul Mureş şi de unde erau şi celelalte victime.

”Ceilalţi cinci morţi erau din Agrişeu, unul se trăgea tot de la noi din comună. Şi acolo e necaz mare, am aflat că în microbuz erau mama şi tatăl a şapte copii, care au rămas acum orfani”, a spus edilul.

Szekely Ladislau a declarat că cele două familii din care proveneau victimele din Deaj şi Căpâlna de Sus vor primi sprijin financiar de la Primăria Mica.

Șoferul microbuzului implicat într-un accident în Ungaria ar fi făcut un Live pe Facebook, moment în care ar fi ajuns pe contrasens şi s-ar fi produs tragedia.

În urma accidentului, traficul pe Drumul Naţional 4 din Ungaria a fost complet oprit, pentru ca echipele de salvare să intervină.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.