Romcab Târgu Mureş, doi ani de la cea mai mare insolvenţă de la bursă. ASF a aplicat amenzi de 35.000 de lei

La doi ani de la cea mai mare insolvenţă de la bursa românească, cea a producătorului de cabluri Romcab Târgu Mureş (MCAB), controlată de omul de afaceri Zoltan Proszer, Autoritatea de Supraveghere Financiară a aplicat amenzi de 35.000 de lei directorului general şi preşedintelui companiei şi spune că a constatat nereguli în raportările financiare.

„Ca urmare a verificărilor efectuate, s-au constatat, printre altele, o serie de nereguli în ceea ce priveşte asigurarea informării corecte şi complete a investitorilor, prin intermediul rapoartelor pe care emitentul are obligaţia să le publice”, a transmis ASF către ZF.

Supraveghetorul pieţei de capital din România nu menţionează în ce stadiu este sau dacă a finalizat ancheta cu privire la Romcab, operaţiune anunţată în iulie 2017 de către fostul vicepreşedinte Mircea Ursache. În februarie 2018, ziarul Bursa menţiona că procurori de la DIICOT au început urmărirea penală în rem (asupra faptelor) în cazul Romcab.

Preşedinte al companiei era Sebastian Vlădescu, fost ministru de finanţe şi acuzat de DNA de luare de mită şi trafic de influenţă, într-un dosar care nu are legătură cu Romcab.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.02.2019

Comentează cu Facebook