Romcab, una dintre cele mai mari insolvențe, apelează la un puternic fond de investiții din Londra inclusiv pentru a găsi investitori

Producătorul de cabluri din fibră optică Romcab Târgu Mureș, una dintre cele mai mari insolvențe de anul trecut, a cărei undă de șoc s-a transmis atât în piața asiguratorilor de credit comercial, unde pierderile acoperite ar urma să se ridice la echivalentul a aproximativ 30 milioane euro, cât și în piața distribuitorilor de cabluri, a apelat la fondul de investiții LXM pentru a analiza situația companiei și a găsi investitori care să se implice în finanțare.

Analiza va începe săptămâna viitoare, iar fondul de investiții va trebui să stabilească atât necesarul de finanțare pentru funcționarea la capacitate a ambelor fabrici în condiții de maximă eficiență și profitabilitate, cât și necesarul de finanțat în eventualitatea susținerii planului de reorganizare și să identifice alte fonduri interesate pentru asigurarea resurselor ale unei eventuale dezvoltări ulterioare a cifrei de afaceri. Fondul va trebui să avanseze și variante de modelar ea business-ului Romcab, în vederea susținerii proiecțiilor financiare.

Romcab va plăti, în caz de succes, doar un comision de 5% din suma atrasă, fondul având 1 an de exclusivitate. LXM Finance, cu sediul în Londra, parte a LXM Group, membru al London Stock Exchange, este furnizor de servicii bancare și de consultanță pentru instituții și companii, acoperind servicii de brokeraj de capital, de credit și de brokeraj valutar. Cu birouri în Londra, New York și Atena și având fonduri plasate în investiții în valoare de circa 5 miliarde euro, LXM a fost înființat în 2010 ca un joint-venture între managementul LXM și directorii Libra Group, un grup de afaceri cu sediul în New York având 30 de filiale în 35 de țări. În România, LXM a fost implicat, în vara anului trecut, în tranzacția prin care grupul elen National Bank of Greece (NGB) a vândut participația majoritară pe care o deține la asigurătorul Garanta din România către compania olandeză Exin Financial Services, pentru 16,8 milioane de euro.

Romcab a intrat în insolvență în februarie anul trecut, după 100 de incidente de plată. Datele au indicat o pierdere finală de 35,98 milioane lei, comparativ cu profitul net de 7,21 milioane lei din primele 3 luni ale anului 2016.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/must-read/romcab-una-dintre-cele-mai-mari-insolvente-apeleaza-la-un-puternic-fond-de-investitii-din-londra-inclusiv-pentru-a-gasi-investitori-17572419

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.