Romgaz are un consiliu de administraţie pentru următorii patru ani, după serii întregi de provizorate

Acţionarii producătorului naţional de gaze naturale Romgaz Mediaş (SNG), al doilea cel mai valoros emitent de pe piaţa locală de capital, deţinut de statul român în proporţie de 70%, au hotărât alegerea a şapte membri pen­tru un mandat de patru ani în consiliul de ad­ministraţie.

Printre membrii consiliului se numără Liviu Nistoran, fost pre­şe­dinte al consiliului de administraţie provizoriu. El este licenţiat în inginerie electrică în cadrul Uni­ver­sităţii Politehnica Bucureşti în 1994 şi a creat bran­du­l Evolio. A fost iniţial numit în boardul companiei ener­ge­tice în sep­tem­brie 2017, pe un mandat provizoriu de patru luni.

Romgaz este compania de stat de pe bursa bucureştea­nă care a oferit cele mai mari dividende statului român, respectiv 1,55 miliarde lei în 2017, de trei ori mai mult faţă de anul precedent, şi 1,344 miliarde lei în 2018.

Nistoran a fost de asemenea membru şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica, o altă companie care a virat dividende consistente către stat.

În afară de Nistoran, restul de şase membrii sunt: Volintiru Adrian Constantin, Ungur Ramona, Grigorescu Remus, Ciobanu Romeo Cristian, Jude Aristotel Marius, Petrus A.M. Jansen.

Sursa: ZF

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.