Romgaz încheie un contract de 269 milioane euro fără TVA pentru construcţia „la cheie” a unei centrale termoelectrice la Iernut

iernut

Romgaz (SNG) a anunţat astăzi pe bursă că a încheiat un contract de 269 milioane euro fără TVA cu o asociere formată din spaniolii de la Duro Felguera şi grupul Romelectro pentru construcţia “la cheie” unei noi centrale termoelectrice cu ciclu combinat cu turbine cu gaze la Iernut (judeţul Mureş).

“Una din direcţiile strategice ale Romgaz este consolidarea poziţiei pe pieţele de furnizare a energiei. Astfel, în domeniul de producere a energiei electrice, realizarea acestui proiect de investiţii are ca scop eficientizarea activităţii prin: creşterea randamentului CTE Iernut la minim 56%, încadrarea în cerinţele de mediu (emisii NOx , CO2) şi mărirea siguranţei de exploatare”, potrivit companiei.

Finanţarea proiectului se realizează din surse proprii şi surse din fonduri PNI (Planul Naţional de Investiţii).

Termen de finalizare a lucrărilor este de 36 luni de la data intrării în vigoare a contractului. Contractul intră în vigoare în 5 zile lucrătoare de la data aprobării dosarului de finanţare din fondurile PNI (Planul Naţional de Investiţii).

Sursa: ZF

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.