S-a lansat campania “Fără droguri”

Joi, 11 octombrie 2018, deputatul Lavinia COSMA a lansat Campania pe tema consumului de droguri în rândul tinerilor – ”Fără droguri”. Consumul de droguri în România creşte, tot mai mulţi tineri fiind atraşi de substanţele care “fabrică visuri”. În acest context, fenomenul a devenit tot mai greu de controlat la nivelul întregii societăţi şi este de datoria noastră să demarăm acţiuni comune pentru prevenirea şi combaterea acestuia.

Parteneri în această campanie sunt reprezentanţi ai instituţiilor care, potrivit legii, au ca atribuţii prevenirea şi combaterea acestui fenomen: DIICOT, BCCO, IPJ, SRI, Inspectoratul Şcolar Juteţean Mureş, Centrul Antidrog, Colegiul Psihologilor, Consiliul Judeţean al Elevilor şi Deputat Lavinia Cosma.

Împreună, într-un efort concertat, cu sprijinul ISJ-ului şi al directorilor din şcoli, vom participa la orele de dirigenţie şi la şedinţele cu părinţii, astfel încât șansele de a reduce acest fenomen periculos să fie reale.De asemenea, vom aplica un chestionar anonim care va fi distribuit cu ajutorul Consiliului Județean al Elevilor, ocazie cu care vom lansa și un concurs de creație, cu premii, denumit Mascota Campaniei Fără Droguri.În acest fel, avem convingerea că scopul campaniei, de a reduce motivația consumului de droguri în rândul tinerilor, prin transmiterea de mesaje şi prin oferirea de informaţii relevante cu privire la consecinţele consumului acestor substanţe, va fi atins.

afirmă deputata Lavinia Cosma.

Campania vizează școlile din Tg. Mureș, însa se intenţionează în perioada următoare, să fie incluse și școlile din județ.

Comentează cu Facebook