Saci cu nisip de la Azomureş pentru inundaţiile din Covasna

Conducerea SC Azomureş Târgu Mureş a anunţat sâmbătă că a trimis în judeţul Covasna 5.000 de saci pentru a sprijini echipele de intervenţie.

“În urma inundaţiilor de săptămâna trecută din judeţul Covasna, SC Azomures Tg Mureş a anunţat DSU că poate ajuta echipele de intervenţie cu saci pentru nisip. Întrucât în acel moment nu a fost nevoie, ni s-a spus că vom fi contactaţi în caz de necesitate. Astăzi am fost contactaţi de dr. Raed Arafat, şeful DSU, care ne-a comunicat că, pe fondul ploilor abundente, e nevoie de saci în judeţul Covasna. Astăzi am trimis 5.000 de saci prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Horea al judeţului Mureş, urmând ca luni societatea noastră să mai pună la dispoziţia DSU încă 5.000 de saci”, a declarat pentru AGERPRES, Ovidiu Maior, purtătorul de cuvânt al Azomureş.

Fenomenele hidrometeorologice de săptămâna trecută au afectat 19 unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Covasna, respectiv 284 de locuinţe şi peste 100 de anexe gospodăreşti, 12 poduri şi zeci de podeţe, 191 de fântâni şi 888 de hectare de terenuri agricole.

Cele mai grave probleme au fost înregistrate în satele Băcel din comuna Chichiş şi Lunca Mărcuşului din comuna Dobârlău, care au fost inundate după ce digul de protecţie de pe malul drept al Râului Tărlung a cedat sub presiunea apelor.

În prezent mai sunt cinci case inundate în satul Băcel şi 14 persoane evacuate, potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna. AGERPRES

Comentează cu Facebook