Sală de sport din Sighișoara cu numele Aurel Bulgaru

primaria din sighisoaraConsiliul Local Sighişoara a hotărât ca sala de sport aflată în Cartierul Corneşti, în care a locuit campionul mondial la handbal Aurel Bulgaru, să poarte numele sportivului, iar acest lucru va figura inclusiv pe o placă comemorativă care va fi amplasată pe frontispiciul clădirii. Potrivit Primăriei Sighişoara, ceremonia de dezvelire a plăcii va avea loc miercuri, în prezenta soţiei lui Aurel Bulgaru, precum şi a reprezentanţilor Federaţiei Române de Handbal.

Aurel Bulgaru s-a născut la Sighişoara la data de 26 septembrie 1934 şi a decedat la data de 16 aprilie 1995, iar în întreaga activitate sportivă cu echipa de club şi naţională a câştigat cinci ediţii ale Cupei Campionilor Europeni, a fost căpitanul echipei naţionale de handbal cu care a câştigat Campionatul Mondial de la Viena în anul 1958 şi Campionatul Mondial de la Praga 1964, precum şi numeroase turnee desfăşurate pe toate continentele.

Aurel Bulgaru a fost, în perioada 1951-1954, component al echipelor Flamura Roşie şi Locomotiva Sighişoara, una din fruntaşele Campionatului Naţional Divizia A – handbal în 11, în 1954 s-a transferat la C.C.A.-Steaua Bucureşti şi a jucat în echipa naţională până în anul 1968. După retragerea din viaţa competiţională a activat ca antrenor al echipelor naţionale ale Egiptului, Tunisiei şi Marocului.

‘Pentru întreaga activitate sportivă cu echipa de club şi echipa naţională, handbalistului Aurel Bulgaru i-a fost acordat post-mortem, titlul de Cetăţean de onoare a municipiului Sighişoara prin H.C.L. nr. 54/17 iulie 1997. Un alt handbalist sighişorean, Mircea Grabovschi, maestru emerit al sportului românesc şi cetăţean de onoare al municipiului Sighişoara a adresat Primarul municipiului la sfârşitul anului 2010 propunerea de atribuire a denumirii de ‘Aurel Bulgaru’ sălii de sport a unităţii de învăţământ aflată în cartierul în care a locuit marele handbalist’, precizează un comunicat de presă al Primăriei Sighişoara.

Potrivit documentului, handbalul sighişorean a propulsat în elita naţională şi internaţională o serie de jucători de mare valoare, alături de Aurel Bulgaru regăsindu-se Mircea Grabovschi şi Radu Voina.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.