Salonul Auto București, la cea de-a XI-a ediție

sabÎn această săptămână, joi 10 octombrie, va avea loc deschiderea oficială a Salonului Auto București și Accesorii la amplasamentul devenit tradițional pe parcursul celor 10 ediții desfășurate până în 2013, Romaero Băneasa.

Salonul va aduce în fața publicului interesat de lumea auto noutățile din domeniu, dar și o gamă interesantă de accesorii și industria adiacentă acestui domeniu de larg interes.

Pe site-ul oficial al evenimentului sunt prezentate și mărcile care vor expune la această ediție, dar trebuie remarcat faptul că o serie de mărci renumite nu vor fi prezente, și aici vom aminti doar câțiva producători de talie mondială: BMW, Audi, Volkswagen, Volvo, grupul Fiat, și foarte important – aproape niciun producător exclusivist gen Ferrari, Lamborghini, TVR, Bugatti sau Aston Martin care în mod la fel de tradițional atrag privirile cu ocazia târgurilor auto.

Trebuie, totuși, remarcat faptul că ultimii 3-4 ani au fost dezastruoși pentru industria auto, iar în România vânzările de mașini noi aproape că nu justifică existența unui târg auto.

De aici și decizia APIA (Asociația Producătorilor și Importatorilor Auto) de a nu organiza nici în 2013 acest salon. Și, prin deducție logică este cu atât mai lăudabilă strădania organizatorilor – Premium Expo și a mărcilor participante de a menține o tradiție prin singurul eveniment de acest gen din România. Trebuie să remarcăm și lista mărcilor care vor expune pe o suprafață totală ce va depăși cu mult 10.000 de mp: Mercedes Benz, JAGUAR, Land Rover, Hyundai, Ford, Mitsubishi, Honda, Citroen, Peugeot, Opel, Chevrolet, Skoda, Suzuki, Kia, Isuzu, Mazda, Seat.

În altă ordine de idei, ultimele ediții ale SAB&A au adus în fața vizitatorilor doar modele prezentate în premieră națională, lansate internațional cu ceva timp în urmă; nici 2013 nu anunță vreo premieră internațională. Deschiderea oficială ce va avea loc joi va deschide și cutia cu surprize în ceea ce privește modelele expuse în acest an, până atunci rămâne doar să ne imaginăm că vor fi prezente: Jaguar – ultimul concept de super-sportivă; Land Rover – Range Rover Sport R; Mercedes – S Klasse Coupe Concept; Kia Niro; Mazda 3 – noua generație; Chevrolet Camaro; Opel Insignia și Insignia Country Tourer; Hyundai i10 – noua generație; Seat Leon ST … și multe altele.

Cristian Teodorescu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.