Salvați copiii: susținerea sistemului medical prin redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit

Peste 100 de unități medicale și de îngrijire pacienți din întreaga țară au cerut sprijinul Salvați Copiii România, pentru a primi echipamente de protecție și aparatură medicală esențială combaterii COVID-19. Pentru protejarea și spijinirea medicilor și a spitalelor, Salvați Copiii a decis să pună la dispoziția acestora fondurile care vor fi colectate din redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit, astfel încât fiecare contribuabil să poată susține nemijlocit întărirea capacității sistemului medical românesc, aflat sub presiune în această perioadă critică.

Termenul de depunere a formularelor s-a prelungit până la 30 iunie, iar acum totul este mult mai simplu! Întreaga procedură este online și durează 2 minute. Se completează Formularul 230 dacă în 2019 au fost realizate venituri din salarii şi pensii sau Declaraţia Unică, dacă în 2019 s-au obţinut venituri din alte surse (activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, drepturi de proprietate intelectuală etc.). Formularul poate fi trimis către email susținător@salvaticopiii.ro, de unde va fi preluat și trimis către administraţia financiară aferentă.  Mai multe detalii despre redirecționarea celor 3.5% din impozitul pe venit găsiți  pe: https://www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

În data de 16 martie, Salvați Copiii România a creat Fondul de urgență pentru echiparea spitalelor, astfel încât acestea să poată gestiona cazurile de Covid-19 și pentru a proteja atât medicii, cât și pacienții. Organizația a reușit să identifice resurse financiare și furnizori de aparatură și echipamente medicală, astfel încât medicii să primească cât mai rapid sprijinul cerut.  

  • 28.04.2020 – Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureș: Echipamente de protecție (500 măști FFP2, 6.500 măști în trei straturi, 100 viziere, 10.000  mănuși, 2.500 de halate de tip vizitator, 4.000 halate chirurgicale, 420 combinezoane de protecție, 50 de perechi de botoși lungi, 3.000 tablete de cloramină, 40 l dezinfectant Septol, 20 l  detergent eco). Mașină de spălat pardoseli-dezinfectat-aspirat BD 38/12 C Bp Pack. Mașină de spalat pardoseli-dezinfectat-aspirat BD 43/25 C Bp Pack. Aspirator cu aburi care oferă curățare cu abur, dezinfectare, aspirare și uscare într-o singură procedură. Sistem de ecografie portabil cu 2 traductoare, cu toate tehnologiile de scanare și procesare a  informațiilor înglobate în interiorul traductorilor, cu posibilitatea de conectare la dispozitive Android.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a atras atenția că eforturile pentru întărirea sistemului medical trebuie accelerate, astfel încât medicii să nu mai fie puși în situații de risc, pentru ei și pentru pacienții lor:

”Vom accelera programul de echipare a spitalelor, avem o fereastră de oportunitate pe care trebuie să o folosim pentru a genera politici publice coerente și pentru a-i spijini eficient pe medici”.


Fondul de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical rămâne deschis: RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Pentru mai multe informații, persoana de contact este: Ștefania Mircea, Coordonator program – stefania.mircea@salvaticopiii.ro,  tel. 0751.010.533.

______________________________

 Despre Organizaţia Salvaţi Copiii: 30 de ani

De 30 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societatea și autoritatea publică, în beneficiul  copilului.

În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. În cei 30 de ani de activitate, peste 2.200.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.

Comentează cu Facebook