Sănătate pe pâine, la Odorheiul Secuiesc

spital (2)Un centru destinat îngrijirii bolnavilor incurabili şi pentru recuperarea persoanelor care au suferit un accident vascular cerebral va fi amenajat la Odorheiu Secuiesc, printr-un proiect cu finanţare europeană, derulat de Asociaţia de Întrajutorare Caritas.

Şeful Departamentului Socio-Medical al Caritas, Peter Gyorgy, a declarat că a fost semnat contractul cu firma care va efectua lucrările de modificare a imobilului în care va funcţiona centrul, întrucât acesta a avut ca destinaţie iniţială cea de locuinţe sociale.

,,Centrul va fi acreditat ca o unitate spitalicească şi trebuie să respectăm nişte norme stricte. De aceea se fac modificările necesare, pentru ca clădirea să fie potrivită noii destinaţii”, a spus Péter György.

Unitatea de la Odorheiu Secuiesc va dispune de 26 de paturi, va avea 14 angajaţi şi va începe să funcţioneze la mijlocul anului viitor.

Înfiinţarea centrului este necesară întrucât în zonă lipseşte cu desăvârşire un astfel de aşezământ, care să se ocupe de îngrijirea bolnavilor incurabili sau a celor care au suferit un accident vascular cerebral.

Persoanele care vor fi îngrijite în noul centru social suferă de o boală nevindecabilă în ultimul stadiu, necesitând îngrijire permanentă. De asemenea, se doreşte ca pacienţii care au suferit un accident vascular cerebral să fie reabilitaţi cât mai bine şi să devină autonomi într-un timp cât mai scurt, în acest sens fiind pregătiţi specialişti pentru o nouă abordare a dezvoltării competenţelor mişcării.

Péter György a precizat că s-au purtat deja discuţii cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate pentru eventuala contractare a serviciilor şi se ţine permanent legătura cu spitalele din judeţ, care le vor furniza specialiştilor Caritas informaţii despre persoanele care au nevoie de ajutor.

Proiectul european prin care se realizează centrul de la Odorheiu Secuiesc se numeşte ,,Modernizare şi extindere clădire Kolping în vederea înfiinţării unui centru social rezidenţial”, are o valoare de 2,5 milioane de lei şi este finanţat prin Programul Operaţional Regional.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.