Săptămâna juridică la Gimnaziul „Mihai Viteazul” Tîrgu Mureș

 

 

 

Siguranţa copiilor reprezintă un domeniu prioritar de interes pentru toate instanţele implicate în procesul de formare a tinerei generaţii. Fie că vorbim de familie, şcoală sau alte autorităţi cu atribuţii directe în acest domeniu, cu toţii suntem interesaţi să avem  un mediu sănătos şi sigur pentru creşterea şi dezvoltarea copiilor. Cu toate acestea, realitatea ne demonstrează faptul că lumea în care trăim este presărată cu multiple pericole.

 

În vederea conştientizării acestor pericole şi a unei bune informări, poliţiştii  Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au fost prezenţi în mijlocul elevilor de la Gimnaziul „Mihai Viteazul” din municipiul Târgu Mureş, în perioada 16-23 noiembrie a.c..          Activităţile au fost organizate în cadrul Săptămânii Juridice.

 

Discuţiile purtate cu „micii cetăţeni” au vizat misiunea poliţiei în comunitate, rolul şi tipul legilor, drepturile copilului, comportamentul prosocial, dar şi aspecte legate de victimizarea copiilor şi recomandări preventive în sensul evitării situaţiilor de acest tip.

 

 

(Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii)

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.