Săptămână plină: Biblioteca servește cultura

zilele bibliotecii reghinÎn această săptămână, la Reghin, se va desfășura cea de-a 33-a ediție a Zilelor Bibliotecii, eveniment organizat de Primăria municipiului Reghin, în colaborare cu Biblioteca municipală ,,Petru Maior”. Astfel, în perioada 27 – 29 noiembrie, vor avea loc spectacole, lansări de carte, vernisaje, întâlniri cu scriitori și proiecții de filme.

Inaugurare

Zilele Bibliotecii vor debuta marți, la ora 16, cu deschiderea oficială a Centrului Cultural de Informare și a noilor sedii ale Secției pentru copii și a Serviciului Biblionet ale Bibliotecii municipale ,,Petru Maior” , care vor funcționa în incinta Casei de Cultură a Tineretului ,,George Enescu”. La eveniment vor participa oficialități locale alături de directorul Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național Mureș, Nicolae Băciuț, precum și de directoarea Bibliotecii Județene Mureș, Monica Avram.
Festivitatea de inaugurare va fi continuată cu vernisajul de pictură modernă a artistului plastic Marcel Naste, invitați speciali fiind Vasile Mureșan și Ilarie Opriș.
Seara se va încheia cu un concert extraordinar susținut de Corul Filarmonicii Transilvania din Cluj care va fi urmat de o prezentare de carte și întâlnirea cu scriitorii Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu și Nicolae Băciuț.

Întâlnire cu scriitorul Cristian Călugăru

Miercuri vor fi prezentate utilizatorilor de limbă maghiară – prezentare care va fi urmată de o proiecție de film în limbă maghiară – noul Centru Cultural de Informare, Secția pentru copii a bibliotecii și a Serviciului Biblionet. În aceeași seară, fostul Club al Tineretului va găzdui, de la ora 18, o întâlnire cu scriitorul Cristian Călugăru, traducătorul romanului de mare succes ANASTASIA, de Vladimir Megre.
Zilele Bibliotecii din acest an se vor încheia cu o lecție de Istorie a României la care vor participa elevii ciclului primar de la Grupul Școlar ,,Petru Maior”, Tema activității va face referire la ziua de 1 Decembrie 1918.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.