Sărbători liniştite dar cu multe amenzi

În noaptea de revelion, Poliţia mureşeană a fost la datorie, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.
Pentru siguranţa cetăţenilor, la trecerea dintre ani, peste 500 de poliţişti au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în tot judeţul, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe drumurile naţionale, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca în această perioadă să nu fie înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media ultimilor ani, reliefând faptul că măsurile pentru creșterea siguranței cetățeanului, adoptate de către poliţişti și-au atins scopul.

Aceste rezultate se datorează şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă.
În perioada 31 decembrie – 2 ianuarie, polițiștii au aplicat 163 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 47.825 de lei.
Polițiștii au constatat 44 de infracțiuni, dintre care 26 fiind fapte de natură judiciară, 3 au fost la regimul rutier, 7 au fost la regimul materiilor explozive şi 8 au fost ale genuri.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 163 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 63 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991.

De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 95 de sancţiuni contravenţionale, 16 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 4 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice (cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune).
Totodată, au fost reținute 10 permise de conducere, dintre care 4 pentru alcool, fiind retrase și 3 certificate de înmatriculare.
Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 47.825 de lei şi a bunurilor confiscate 700 de lei (articole pirotehnice).

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.