Șase luni la Romgaz: trei directori, dintre care doi demiși pentru management defectuos

Romgaz, cea mai mare companie din județul Sibiu, are de vineri un nou director general. Adrian Volintiru a primit un mandat interimar, după ce ultimii doi directori au fost demiși pentru management defectuos.
Adrian Volintiru a mai fost director general al Romgaz în perioada 2011 – 2012, iar acum a fost readus în această poziție, cu mandat interimar. “Consiliul de Administraţie al SNGN Romgaz SA a decis joi, 14 iunie 2018, numirea domnului Adrian Volintiru, cu o experienţă profesională de 18 ani în domeniul energie, petrol şi gaze, în funcţia de director general al companiei, domnia sa urmând să exercite mandatul pe o perioadă de patru luni până la finalizarea, conform legii, a procedurii de selecţie a directorului general pe o perioadă de patru ani“, se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului de către reprezentanții Romgaz.
Volintiru este al treilea director al companiei care are peste 6.000 de angajați și care, în primele trei luni ale acestui an, a avut o cifră de afaceri de aproape 1,5 miliarde de lei și un profit de peste 500 de milioane de lei. Virgil Metea, directorul general al Romgaz din 2013, a fost demis la mijlocul lunii decembrie 2017, după ce în spațiul public au apărut informații despre angajări și sporuri acordate în mod ilegal, dar și despre faptul că, în continuare, Romgazul a livrat gaze naturale la prețuri preferențiale unor companii private. În locul lui Metea a fost numit, interimar, Corin Cindrea, până atunci director general adjunct. Acum, și Cindrea a fost schimbat. “Pentru o corectă informare a opiniei publice, Consiliul de Administraţie precizează că domnul Corin Emil Cindrea, care a deţinut funcţia de director general interimar, a fost demis pentru management defectuos“, se mai arată în comunicatul emis de Romgaz.
Adrian Volintiru este una din persoanele abonate la înalte funcții în societățile deținute de statul român. Presa centrală relatează că, înainte de Hidroelectrica, Volintiru a mai fost în conducerea Nuclearelectrica, Transelectrica, Poșta Română sau Administrația Porturilor Maritime.

Sursa: http://www.turnulsfatului.ro/2018/06/15/sase-luni-la-romgaz-trei-directori-dintre-care-doi-demisi-pentru-management-defectuos/

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.