Scaune moderne de bucătărie pentru un dining scandinav perfect

Decorul scandinav este foarte apreciat de mai toată lumea. Simplitatea, senzația de curățenie permanentă, luminozitatea și cromatica primitoare sunt specifice acestuia, fiind aspectele care atrag cel mai mult.

Decorarea spațiului de luat masa, a diningului sau, după caz, a livingului, este un proces mai complex decât ne-am putea însă imagina. Aceasta necesită o mulțime de obiecte și piese de mobilier, de la masa de mari dimensiuni, din lemn masiv, la scaune moderne de bucătărie și seturi de tacâmuri, de farfurii și de pahare. La toate acestea putem adăuga, bineînțeles, și vaze decorative cu flori deosebite sau mici lumânări parfumate.

Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că pentru o atmosferă de vis în sânul familiei, cele mai importante lucruri sunt buna dispoziție, râsetele, povestirile amuzante și buna dispoziție a musafirilor. Dacă ne dorim ca toate acestea să se desfășoare într-un cadru cât mai intim, trebuie să urmăm câteva sfaturi privind amenajarea.

Cum obții un dining în stil scandinav?

Din nou, simplitatea stilului scandinav poate fi uneori înșelătoare. Amenajarea locului unde servim masa nu înseamnă doar alegerea unei mese și a unor scaune potrivite, ci și a unor decorațiuni care să completeze perfect atmosfera, să emane bun gust și eleganță. De exemplu, alegerea scaunelor trebuie făcută în funcție de designul mesei, iar elemente precum platourile din lemn cu design minimalist, farfuriile din porțelan și vazele cu flori în nuanțe curajoase, în funcție de întreaga cromatică a încăperii.

Mai jos vor fi prezentate câteva sfaturi privind obținerea unui dining în stil scandinav, pornind de la elementul central al acestuia: masa.

  1. Alege forma mesei în funcție de formele predominante în încăpere

Dacă livingul sau spațiul în care se va servi masa este decorat cu elemente sub forme unghiulare, atunci în mod cert și masa va trebui să aibă aceeași formă, însă dimensiunea poate varia în funcție de numărul invitaților. Recomandat este să se opteze pentru mese extensibile.

  1. Alege scaune de living moderne și confortabile

În stilul scandinav există elemente care trebuie în mod obligatoriu să asigure un confort sporit proprietarilor. Canapeaua, scaunele de living moderne și fotoliile sunt piese de mobilier care trebuie să fie capabile să ofere musafirilor confortul dorit, nu doar un aspect impecabil.

  1. Alege farfurii și tacâmuri de înaltă calitate

Este un lucru știut faptul că în stilul de decor nordic lemnul este unul dintre cele mai folosite materiale care, nu doar că oferă o rezistență și o stabilitate crescută, dar are și un mare impact din punct de vedere estetic. De aceea, pentru a-i impresiona pe invitați, putem așeza mâncarea pe platouri din lemn deosebite. De asemenea, lângă acestea trebuie să avem un set de pahare înalte de vin, cu cupe mari și rotunde, farfurii de porțelan simpliste și tacâmuri elegante, din inox, alamă sau oțel inoxidabil.

  1. Nu uita de armonia cromatică

Un alt aspect important în decorul interior este reprezentat de cromatică. Practic, aceasta este cea care dictează atmosfera diningului și creează un aspect vizual cald și plăcut. Alegerea tuturor elementelor necesare pentru masă (scaune moderne de living, masa însăși, farfuriile, platourile de lemn, tacâmurile, vazele decorative etc.) trebuie realizată cu mult bun gust, iar acestea să fie în nuanțe omogene, pentru a crea o atmosferă primitoare.

NoRDA – gamă impresionantă de scaune moderne de living

NoRDA dispune de o gamă de-a dreptul impresionantă de piese de mobilier și elemente decorative de inspirație scandinavă, menite să înfrumusețeze locuințele românilor. Produsele comercializate de către companie dispun de finisaje perfecte, fiind realizate din materiale de calitate, aduse chiar din peninsula Scandinavă.

În ceea ce privește organizarea unui dining perfect, trebuie să știm că în cadrul portofoliului NoRDA vom găsi de la scaune de living moderne, comode și în nuanțe calde și naturale, la mese în diverse forme și dimensiuni, vaze decorative, seturi prețioase de farfurii, tacâmuri, pahare, platouri de lemn, la prețuri corecte toate.

Așadar, dacă și tu îți dorești un dining scandinav, alege inteligent decorul și impresionează-ți musafirii atât cu preparate gustoase și băuturi aromate, cât și cu o atmosferă intimă și primitoare!

Comentează cu Facebook