„Școala altfel”, la aeroport

ATGM 3În perioada 1-5 aprilie 2013 în cadrul Programului „Şcoala Altfel”, peste 1500 de elevi şi copii de grădiniţă au vizitat Aeroportul Internaţional “Transilvania” Tîrgu Mureş. Copiii au fost trecuţi prin controlul de securitate, au vizitat Aerogara NonSchengen şi au avut ocazia să vadă de aici decolarea sau aterizarea avioanelor, ghidaţi de angajaţii Aeroportului din Tîrgu Mureş.

Înființat în anul 1936, Aeroportul din Tîrgu Mureş funcţionează pe actualul amplasament, lângă localitatea Vidrasău din anul 1961. În anul 1969, aeroportul este modernizat și se construiește o pistă de beton de 2000 metri lungime, urmând ca în perioada 1999-2005 să se efectueze o nouă modernizare a aeroportului, terminalul de pasageri fiind extins pentru traficul extern. În mai 2006 este redenumit Aeroportul „Transilvania” Târgu Mureș (până atunci fiind cunoscut ca Aeroportul Tîrgu Mureș – Vidrasău) iar în 2012 are loc certificarea sa ca şi aeroport internaţional, aflat într-un proces continuu de dezvoltare şi modernizare.

Prin parteneriatul desfăşurat cu şcolile şi grădiniţele din judeţ, Aeroportul Internaţional “Transilvania” Tîrgu Mureş doreşte să intensifice colaborarea cu toţi reprezentanţii comunităţii deservite, să ofere o perspectivă pozitivă tinerei generaţii pentru a beneficia din plin de avantajele liberei circulaţii în spaţiul european şi nu numai. Totodată, ne manifestăm deschiderea pentru noi activităţi cu scop educativ desfăşurate la Aeroportul “Transilvania” şi în afara Programului „Şcoala Altfel”. Aeroportul din Tîrgu Mureş reprezintă o poartă de acces către Transilvania şi în acelaşi timp oferă deschidere către alte spaţii în diverse interese turistice, de studii sau de afaceri. Tocmai din aceste motive, Aeroportul “Transilvania” Tîrgu Mureş este şi va rămâne un vector important pentru dezvoltarea durabilă a întregii regiuni deservite.

Sursa: Aeroportul Transilvania Tîrgu-Mureș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.