fbpx

Scopul verificărilor nu este aplicarea de sancțiuni!

Duminică dimineață, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș, împreună polițiști de investigare a criminalității economice, polițiști locali și jandarmi, au desfășurat o acțiune punctuală, în zonele aglomerate, piețele agroalimentare, târguri, dar și în mijloacele de transport în comun, de pe raza municipiului Târgu Mureș.

Au fost verificate atât respectarea normelor de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus, cât și respectarea legislației privind comerțul, calitatea alimentelor comercializate.

În cadrul acțiunii au fost legitimate peste 85 de persoane, fiind verificate 29 de mijloace de transport, precum și 6 operatori economici.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 13 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.285 de lei.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, atât în județ cât și pe raza municipiului Târgu Mureș, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport în comun și să nu se expună la riscuri.

Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni.

Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Comentează cu Facebook