Sculpturi românești la Muzeul Chopin din Varșovia

ioan astalusSculpturile artiştilor mureşeni Ioan Astăluş şi Simon Attila vor fi expuse în Muzeul Chopin din Varşovia, în cadrul expoziţiei organizate la împlinirea a 200 de ani de la naşterea compozitorului polonez Frederic Chopin.

‘În urmă cu 10 ani am apucat să ilustrez operele lui Chopin, în mod special ‘Nocturnele’ şi ‘Preludiul’. Grafica de la acea vreme a făcut senzaţie, dar acum este vorba şi despre sculptură miniaturală. L-am cioplit pe Chopin în mai multe ipostaze: în sâmbure de măslin, de litchi, de castană şi cam în tot ceea ce este vegetal. Astfel, curatoriul Muzeului Chopin de la Varşovia ne-a lansat o invitaţie. De fapt participăm în tandem, subsemnatul şi sculptorul Simon Attila, care va prezenta un bust şi un basorelief reprezentându-l pe Chopin’, a declarat marţi sculptorul Ioan Astăluş.

Artistul a spus că mai are un proiect legat de Frederic Chopin, şi anume ilustrarea perioadei celor 10 ani pe care acesta i-a petrecut alături de scriitoarea Amantine Lucile Aurore Dupin, cunoscută sub pseudonimul George Sand.

Muzeul Chopin de la Varşovia este unul dintre cele mai moderne muzee de profil din Europa.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.