Se lucrează intens la autostradă

Pe lotul de 17,9 km dintre Iernut și Chețani (Autostrada A3), constructorii (Astaldi și Max Boegl) sunt bine mobilizați și au avansat în zona Bogata, acolo unde trebuie executat un “dublu pod” peste Mureș și trebuie demolate mai multe case pentru că autostrada “taie” în două localitatea. Deja primele construcții au fost expropriate și demolate și se poate începe lucrul la primele pile ale podurilor, având trei foreze în zonă, anunţă Asociaţia Pro Infrastructura.

Datele oficiale arată un stadiu actual de aproximativ 25% pentru acest tronson. S-au emis toate autorizațiile de construire necesare pentru tot segmentul de 17,9 km pentru coridorul inițial de expropriere, astfel că din 10.11.2017 există front de lucru suficient.

Dacă se vor rezolva în timp și restul problemelor birocratice și dacă se va menține buna mobilizare a constructorilor de acum, estimăm că vom putea circula pe această autostradă în trimestrul III al anului viitor.

mai spun cei de la Asociaţia Pro Infrastructura.

Crește mobilizarea şi pe ciotul de autostradă de 766 metri de la Gilău. Constructorul mărește ritmul și promite că va lucra câteva ore și duminica pentru a finaliza podul Gilău în termenul de sfârșit de august 2018, astfel încât să putem conecta lotul vecin (care este gata din noiembrie 2017) de restul Autostrăzii A3 Gilău-Câmpia Turzii.

Așa cum se observă din fotografii, se lucrează la toate pilele rămase (s-a finalizat forarea piloților pilelor din canal), a început execuția terasamentelor (spre nord) și se consolidează drumul tehnologic pentru transportul grinzilor (din zona de depozitare spre pozițiile de instalare). Grinzile vor fi instalate folosind concomitent două macarale de mare tonaj. În acest moment, pe șantier sunt mobilizați aproximativ 100 de oameni.

anunţă Asociaţia Pro Infrastructura.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.