Se reia licitația pentru gestionarea deșeurilor în zona Târgu-Mureș

Consilierii județeni au aprobat joi reluarea licitației privind colectarea și transportul deșeurilor pentru Zona 2-Târgu-Mureș. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Ecolect Mureş” (ADI) pe parcursul anului în curs a atribuit contractele de colectare şi transport a deșeurilor pentru 6 zone din cele 7 ale județului. În ceea ce privește zona Târgu Mureș, aici nu a fost depusă nici o ofertă conformă, astfel s-a anulat procedura de achiziție publică, iar acum după revizuirea documentației procedura poate fi relansată. Zona 2-Târgu Mureș cuprinde orașele Târgu Mureș și Miercurea Nirajului, precum și 16 comune.

Până în momentul finalizării procedurii de delegare a serviciilor de salubrizare conform proiectului SMIDS Mureș, Primăria Municipiului Târgu Mureș precum și UAT-urile arondate zonei 2 au obligația să asigure serviciile de salubrizare în această zonă.

Majorări de buget pentru drumuri și Spitalului Clinic Județean Mureș

Bugetul județului Mureș a fost majorat ca urmare a rectificării bugetului național, cu sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea Programului pentru școli al României cu o sumă de 5.439.000 lei, respectiv 1.721.000 lei pentru echilibrarea bugetului, sumă ce poate fi folosită pentru desfășurarea activității instituțiilor subordonate și a aparatului propriu. De asemenea, bugetul Programului de drumuri pentru anul 2019 a fost majorat  cu suma de 5.785.000 lei iar bugetul Spitalului Clinic Județean Mureș a fost majorat cu suma de 1.330.000 lei, din care pentru reparații curente 550.000 lei și 780.000 lei pentru cheltuieli de investiții.

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Mureş

Comentează cu Facebook