Se vrea recompensarea campioanei europene, târgumureșeanca  Szőcs Bernadette, cu 15.000 de lei

 

În ședința de Consiliu Local de săptămâna viitoare joi, pe Ordinea de zi este un proiect de hotărâre care se referă la recompensarea sportivei Szőcs Bernadette care are un palmares impresionant în sport (tenis de masă), ultima dintre reușite fiind medalia de aur la Campionatul european de tenis de masă din Luxemburg.

Problemele financiare ale sportivei Szőcs Bernadette datează încă din 2010, când în luna februarie din cauza lipsei de susținere financiară din partea autorităților române, a încercat să se mute în Norvegia și să evolueze pentru țara respectivă, demers care a eșuat.

Szőcs a rămas în cele din urmă în România, deși problemele financiare nu au fost rezolvate.

În septembrie 2011 s-a deplasat pe propria cheltuială la World Junior Circuit din Argentina, după ce Federația Română de Tenis de Masă a refuzat să-i plătească deplasarea, din lipsă de fonduri.

Aceasta, însă, nu a tras-o înapoi pe Bernadette, care a câștigat turneul, depășind-o astfel în clasamentul general pe jucătoarea japoneză Kasumi Ishikawa și obținând participarea la finala World Series pentru tineret din Puerto Rico.

Ultimele reușite ale sportivei sunt: Campioană europeană cu echipa de Senioare a României- Luxemburg 2017, Locul 3 și medalie de bronz la Simplu la Jocurile Mondiale Universitare de Vară, 2017, taiwan, Câștigătoarea Openului Braziliei de Seniori la Simplu și Dublu, 2017 Sao Paoli BRA.

Astfel, ca urmare a rezultatelor obținute de sportiva mureșeană până în acest moment și pentru a-i recompensa ultima performanță sportivă „se propune premierea cu suma de 15.000 de lei”.

 

Cristina Vancea

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.