Seară românească la Solovăstru


Primăria și Consiliul Local Solovăstru au organizat, în data de 6 decembrie, începând cu ora 1700, evenimentul denumit „Seară românească”, în cinstea celor mai longevive cupluri din comuna Solovăstru.

Inițiativa organizării acestui eveniment îi aparține primarului, Tătar Ilie Chirilă, proiectul de hotărâre propus de el fiind aprobat de consilierii din Solovăstru.

Au fost invitate cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie, respectiv 25 de ani. La prima categorie au răspuns invitației 57 de cupluri, iar la a doua categorie 26 de cupluri. Este prima oară când la Solovăstru se organizează un asemenea eveniment, dar se dorește ca această manifestare să aibă continuitate și în anii care urmează.

„Sunt deosebit de mulțumit de ceea ce am văzut în sală. S-au întâlnit oameni din cele două sate, respectiv Solovăstru și Jabenița, oameni care după atâția ani de căsnicie au reușit să socializeze, să își reamintească tradițiile de altădată, din tinerețea lor, momentele când în fața unui ofițer de stare civilă au rostit ,,DA”, și anii nu tocmai ușori care s-au scurs de atunci și până în acest moment, moment în care noi am reușit să îi cinstim prin această manifestare. Cuplurile care au împlinit 25 de ani de căsnicie pot lua exemplu de la cei mai în vârstă, pentru îndelungata lor poveste de dragoste şi experienţă de viaţă”, a declarat primarul comunei Solovăstru, Tătar Ilie Chirilă.

Cuplurile au petrecut o seară organizată doar pentru ei, în semn de respect și apreciere. Au petrecut o seară plină de căldură, sensibilitate și nostalgii, garnisită cu multă voie bună. Nu a lipsit mâncarea gustoasă și muzica live pe placul tuturor. Au colindat membrii Ansamblului „Dor Solovăstrean” și atmosfera a fost întreținută de către îndrăgita interpretă de muzică populară Ionela Moruțan.

Evenimentul a fost prezentat de către Larisa Hurducaci.

Invitații nu au plecat cu mâna goală, au primit plachete personalizate și premii în valoare de 500, respectiv 300 de lei.

„Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă le doresc viață lungă și sănătate alături de familiile lor. Acești oameni au reușit să rămână alături, trup și suflet, peste jumătate de secol, unii din ei. Pentru iubirea și credința lor nestrămutată unul în celălalt, pentru felul cum au știut să treacă peste greutăți păstrându-și familiile, pentru devotamentul și munca lor de-o viață, pentru fiii, nepoții și strănepoții pe care i-au dăruit mai departe lumii trebuie să le fim recunoscători. Aș vrea să îi asigur din nou pe toți locuitorii comunei Solovăstru că administrația locală va continua înfrumusețarea și modernizarea celor două localități. Am avut și am în continuare un mare respect pentru toți cetățenii comunei noastre, m-am bazat și am să mă bazez și de acum încolo pe înțelepciunea și înțelegerea dumnealor în tot ceea ce am făcut și vreau să mai fac. La Mulți Ani, dragii mei”, a spus primarul Tătar Ilie Chirilă.

Imola GRAMA 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.