Sediile judecătoriilor din Ludus și Reghin, reale vulnerabilități

Președintele Tribunalului Mureș, judecătorul Veronica Szasz, a declarat miercuri într-o conferință de presă de prezentare a bilanțului pe 2018, că sediile judecătoriilor din Ludus și Reghin constituie “reale vulnerabilități” pentru desfășurarea actului de justiție.
Potrivit acesteia, la Ludus, spațiul Judecătoriei este impropriu desfășurării activității, conform expertizei, iar la Reghin imobilul în care funcționează Judecătoria este închiriat. În ambele cazuri, soluția este construirea unor sedii noi, sens în care Tribunalul Mureș va solicita autorității tutelare alocarea fondurilor necesare, însoțite de note de fundamentare.
Pentru Judecătoria Ludus, unde imobilul, situat in proximitatea E60, are igrasie și, mai mult, este situat pe un teren cu pânză freatică la suprafață, se cer fonduri din 2016, mai ales că terenul necesar a fost pus la dispozitie, printr-o hotărâre a Consiliului Local.
În altă ordine de idei, președintele Tribunalului Mureș a precizat că, la analiza bilanțului pe 2018, a existat un singur indicator cotat cu “insuficient” – redactarea hotărârilor judecătorești, unde media a fost de 55 de zile întârziere, fapt explicabil prin lipsa majoră de judecători de la începutul anului și complexitatea crescută a cazurilor.

Comentează cu Facebook