Sezon foarte bun pentru echipele de juniori ale clubului Pegasus Tîrgu-Mureș

Dupa mii de kilometrii parcursi in deplasari , sute de ore petrecute in salile de sport la partide oficiale sau amicale, sute de kilometrii alergati la antrenamente sau meciuri….sezonul competițional 2017/2018, la handbal juvenil, zanele si zmeii de la Pegasus au intrat intr-o binemeritata vacanta. Pentru clubul Pegasus Tîrgu-Mureș, acest sezon a fost unul cu rezultate deosebite. Am reușit participarea cu nu mai puțin de 5 formații de juniori, în campionatele naționale organizate de către Federația Română de Handbal.

Scopul principal al tuturor activităților desfășurate de către clubul nostru, atât în cadrul competițiilor oficiale, cât și ale diverselor evenimente organizate, a fost de promova handbal-ul, de a-l populariza în rândul elevilor din ciclul primar si gimnazial. Iar acest lucru l-am făcut tocmai pentru a extinde aria de selecție, pentru a găsi potențiali viitori sportivi de performanță.

Din punct de vedere strict al rezultatelor, clubul Pegasus Tîrgu-Mureș a fost prezent la turneele finale ale campionatelor naționale. Astfel, echipa de junioare 3, formată din jucătoare născute în anii 2003 și 2004, a obținut locul VI, din 79 de echipe înscrise în competiție pe plan national

Echipa de băieți, născuți în anii 2007 și 2008, a reușit un parcurs excelent, parcurs care a dus la calificarea la turneul final, în compania celor mai bune 16 echipe din țară.

Echipa de juniori 4, născuți în anii 2005 și 2006, a reușit să facă față cu brio schimbării regulamentului competițional, de la minihandbal la handbal. Acest lucru ne dă speranțe pentru sezonul viitor.

Formația de fete, născute în anii 2007 și 2008, a obținut calificarea la faza eurozonală a campionatului național, iar fetele născute în anii 2005 și 2006 au participat la eurozona de la Miercurea Ciuc și s-au calificat la turneul semifinal.

Aceste rezultate notabile au stârnit și interesul coordonatorilor loturilor naționale de juniori. 10 componenți ai echipelor clubului Pegasus Tîrgu-Mureș se află în atenția Federației Române de Handbal, Lavinia Florea participa la programul de pregătire centralizată de la Centrul Național de Excelență de la Brașov, existand posibilitatea ca, pe parcursul acestui an, alte 2 sportive să i se alăture, Tania Cosarca în vederile selecționerilor de la lotul național de cadete (născute 2002-2003), iar 6 jucătoare născute în 2004-2005, Moldovan Anita, German Daria, Pasc Alexandra, Neagu Diana, Stavariu Selena si Lavinia Florea, impreuna cu Prof. Andrea Luca, au participat la selecția pentru viitorul lot național de cadete, desfășurată la Rm. Vâlcea.

Pe parcursul sezonului am organizat cu ajutorul partenerilor o serie de competiții amicale, cea mai importantă fiind Cupa Moș Nicolae (decembrie 2017) unde  aproximativ 300 de copii din tara si-au dat mana pentru 2 zile de distractie si handbal, evenimente la care au participat activ si părinții. Echipele clubului nostru au fost prezente la numeroase turnee amicale, printre care amintim: Cupa Cetatea Făgăraș pentru fete si pentru baieti(septembrie 2017), Cupa CSȘ Odorhei de asemenea fete si baieti (2018), Memorialul Ioan Detesan de la Turda pentru cei mai mici dintre componentii clubului(2018).

Aceste rezultate le punem deja în arhivă, gândindu-ne la sezonul 2018-2019, care se apropie cu pași repezi. Clubul Pegasus Tîrgu-Mureș va înscrie echipe de juniori la 7 categorii de vârstă (2 la baieti, 4 la fete si 1 mixt) în competițiile organizate de FRH.

Principalele obiective vor fi în continuare popularizarea handbal-ului în rândul elevilor din Tg.Mures și asigurarea unui climat civilizat în toate competițiile și evenimentele pe care le vom organiza, obiective apreciate si onorate de oficialitatile orasului prin premierile anuale din cadrul maifestarii „Valorile Sportului Tirgumuresean”.

Clubul Pegasus Tîrgu-Mureș ține să le mulțumească tuturor celor care au susținut activitatea clubului, partenerilor, copiilor și părinților.

Vă mulțumim.

                                                                                         

                                                                                     Presedinte ACS Pegasus Tg.Mures,

Prof. Haidu Sebastian

Comentează cu Facebook