Sindicaliștii Cartel Alfa vor picheta joi Prefectura

prefecturaLiderul filialei Mureş a Confederaţiei Naţionale Sindicale ‘Cartel Alfa’, Markos Gyorgy, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că aproximativ 130 de sindicalişti vor picheta, joi, Prefectura Mureş, pentru a protesta faţă de neîndeplinirea revendicărilor sindicale de către Guvern.

‘Începând cu 1 octombrie, Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa a demarat un program de acţiuni de lungă durată, astfel încât în fiecare zi, în câte două judeţe din ţară, se organizează acţiuni de protest în faţa prefecturilor, iar în Bucureşti în fiecare săptămână, în ziua de miercuri, când este şedinţă de Guvern, acţiuni de protest în faţa Guvernului. În baza programului în comun stabilit, filiala Mureş a Cartel Alfa, pe data de 17 octombrie, joi, de la ora 15:30, va picheta Prefectura. Dorim să predăm domnului prefect un material cu revendicările noastre’, a arătat Markos.

Liderul sindical a susţinut că la pichetare vor participa circa 130 de sindicalişti şi nu se doreşte mobilizarea unui număr mai mare de persoane.

Acesta a subliniat că printre revendicările sindicaliştilor se află şi modificarea Legii Dialogului Social, necesară pentru a debloca negocierile colective, întrucât din 2011, aproximativ 1,5 milioane de salariaţi din societăţile mici, cu până în 20 de salariaţi, nu mai beneficiază de protecţia oferită de contractul unic naţional.

‘În decurs de an, ni s-a promis că se va modifica Legea Dialogului Social, că vor lua măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale, dar din păcate sunt alte interese mai importante decât cel al lucrătorilor din România şi de aceea, prin acţiunile noastre, dorim să tragem un semnal de alarmă. Avem program de 3 luni de zile şi dacă va fi nevoie vom continua aceste acţiuni şi în 2014’, a afirmat sindicalistul.

Sindicaliştii mai cer majorarea salariului minim pe economie la cel puţin 1.000 de lei, începând cu 2014, stoparea ‘concedierilor oarbe fără o protecţie socială’ şi militează împotriva privatizărilor ‘tip Oltchim şi CFR Marfă’.

‘Vrem să spunem şi un NU hotărât împotriva privatizărilor tip Oltchim şi CFR Marfă, dorim servicii publice şi sociale de calitate şi accesibile tuturor. Nu dorim reformă în sănătate în detrimentul asiguraţilor şi a salariaţilor din sistem, nu dorim reformă administrativă în detrimentul salariaţilor din administraţia publică, poliţie, agenţia de mediu şi alţii care vor intra în aria acestui proiect. Nu în ultimul rând, dorim măsuri concrete pentru combaterea evaziunii fiscale nu prin reduceri de personal şi desfiinţarea unor agenţii de control’, a mai susţinut Markos Gyorgy.

AGERPRES

Comentează cu Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.