Slujbă de pomenire a lui Mihai Eminescu în biserica care l-a găzduit în iunie 1866

O slujbă de pomenire a lui Mihai Eminescu a fost organizată, luni seara, la Biserica de lemn din Târgu Mureş, cu hramul “Sfântul Arhanghel Mihail” şi construită în anul 1793, locul în care poetul a stat peste noapte, în iunie 1866, în drumul său spre Blaj.

De această bisericuţă de lemn se leagă un episod din viaţa poetului Mihai Eminescu, care, la vârsta de 16 ani, a poposit o noapte în pridvorul acestei biserici, fiind găzduit de către protopopul Partenie Trombiţaş.

Despre şederea poetului la această bisericuţă putem găsi informaţii în expoziţia amenajată în camera care a fost cândva pridvorul, care se află sub turnul clopotniţei.

La slujba de pomenire a poetului Mihai Eminescu au participat ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop, prefectul judeţului, Lucian Goga, şi preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc.

De la Biserica de lemn “Sfântul Mihail”, participanţii s-au deplasat pe jos către statuia poetului Mihai Eminescu, pe un drum de lumină realizat de elevi ai instituţiilor de învăţământ din judeţul Mureş, care au ţinut în mâini flori şi lumânări aprinse.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.