Slujbă de pomenire a maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre, ucis într-o misiune în Afganistan

eroi

Garnizoana Târgu Mureş şi Brigada 6 Operaţii Speciale ‘Mihai Viteazul’ au organizat, vineri, la Cimitirul Eroilor din Târgu Mureş, o slujbă de pomenire în memoria maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre, ucis în urmă cu şapte ani, într-un schimb de focuri, în Afganistan, în timp ce conducea o misiune de intervenţie rapidă pentru salvarea unor militari aliaţi care au fost atacaţi de insurgenţi.

Alături de militari şi oficialităţile locale, la slujba organizată de Ziua Veteranilor au luat parte şi membrii familiei.

Un militar al Brigăzii 6 Operaţii Speciale ‘Mihai Viteazul’ din Târgu Mureş, rănit în teatrele de operaţii, căruia i-a fost protejată identitatea, a arătat în discursul său că, prin manifestarea de la Târgu Mureş se creează o legătură între eroii care au luptat în cele două războaie mondiale şi militarii din zilele noastre, ‘care au demonstrat, prin fapte, că România are capacitatea să acţioneze alături de aliaţii săi pentru asigurarea păcii şi stabilităţii în întreaga lume’.

‘Ne aflăm astăzi, aici, în Cimitirul Eroilor din Târgu Mureş, monument închinat eroilor neamului, pentru a aduce un omagiu tuturor eroilor cunoscuţi şi necunoscuţi care s-au jertfit pe câmpurile de luptă. Nu întâmplător, trupul eroului maior post-mortem Petre Marcel Tiberius se odihneşte în acest loc sfânt. Eroul Brigăzii 6 Operaţii Speciale ‘Mihai Viteazul’ şi-a dat viaţa pentru camarazii săi, gest de mare profunzime şi curaj, care nu poate fi înţeles decât de cei care au fost în focul luptei şi care au înţeles în acele momente datoria faţă de camarazi’, a arătat militarul.

Maiorul post-mortem Tiberius-Marcel Petre a fost ucis într-un schimb de focuri, în data de 3 aprilie 2009, la 80 de kilometri de oraşul Kabul şi a fost înmormântat în Cimitirul Eroilor din Târgu Mureş, alături de cei 286 de militari români, care au căzut pentru eliberarea oraşului în luna septembrie 1944.

Ofiţerul avea 33 de ani, era căsătorit, tatăl unei fetiţe de un an şi jumătate, era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din anul 2000, iar din anul 2003 era membru al Batalionului de Operaţii Speciale ‘Vulturii’ din Târgu Mureş şi se afla pentru a doua oară într-un teatru de operaţii dintr-o zonă de conflict.

La ceremonia de joi, de la Târgu Mureş, au participat general de brigadă Mircea Dan Şuta, comandantul Brigăzii 6 Operaţii Speciale ‘Mihai Viteazul’, dr. Lucian Goga, prefectul judeţului Mureş, Alexandru Cîmpeanu şi Ovidiu Dancu, vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Mureş, reprezentanţi ai altor instituţii militare şi civile. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.