Soprana Virginia Zeani, omagiată și la Reghin

A doua ediție a Festivalului de Operă Virginia Zeani aduce la Reghin recitalul Trio Arts, cu Ágnes-Klára Sándor la flaut, Roxana Oprea la vioară și Sviatoslav Perepelytsia la violoncel. „Este o bucurie și o onoare pentru noi ca și anul acesta să avem oaspeți invitați de seamă în cadrul Festivalului de Operă Virginia Zeani, eveniment cultural de referință și un brand al județului Mureș. Colaborarea noastră a început anul trecut, cu ocazia deschiderii expoziției etnografice „Femeia în familie și societate” care surprinde gradul de implicare al femeii în familie și societate de-a lungul istoriei. Prin evocarea personalității Virginiei Zeani, care este, de altfel, un model pentru multe generații de femei, am încercat să conturăm profilul femeii moderne, de fapt al femeii de excepție din zilele noastre. Anul acesta vom organiza un recital de muzică clasică care sperăm că va fi apreciat atât de invitați, printre care organizatori, personalități remarcante în domeniu, din țară și din străinătate, cât și de publicul reghinean. Mă bucur că prin acest gen de manifestări, care include și publicul iubitor de muzică clasică, muzeul devine un centru cultural complet, care se adresează unui public din ce în ce mai divers, sensibil și rafinat”, a afirmat Roxana Man, managerul Muzeului.

Evenimentul se va desfășura miercuri, 20 iunie, începând cu ora 17.00 la Muzeul Etnografic „Anton Badea” și este organizat de către Consiliul Județean Mureș, Municipiul Reghin și Muzeul Etnografic „Anton Badea”.
În aceeași zi, de la ora 19.00, la Casa Municipală de Cultură „Dr. Eugen Nicoară” se va desfășura un Concert Extraordinar, protagoniști fiind Corul Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș, dirijor Vasile Cazan, soliștii Zemlényi Eszter (Ungaria) – soprană, Slavis Besedin (Federația Rusă) – bas, Ștefan von Korch (România) – tenor, acompaniați de Cvartetul Classis.

 

Seara mai cuprinde un recital de pian susținut de Mădălina Pașol.
În cadrul evenimentului va avea loc înmânarea titlului de „Cetățean de Onoare” al Municipiului Reghin sopranei Virginia Zeani.
Festivalul de Operă Virginia Zeani va organiza evenimentul în colaborare cu Municipiul Reghin, Consiliul Județean Mureș și Casa de Cultură „Dr. Eugen Nicoară”
Ne bucurăm că autoritățile din Reghin sunt pregătite să fie gazde primitoare pentru acest festival. Suntem și noi pregătiți să ne ridicăm la așteptările publicului reghinean și promitem un spectacol proporțional cu nivelul așteptărilor”, a declarat Marian Jurgiu, directorul festivalului.
Așadar, într-un cotidian prea plin de activități, reghinenii au ocazia să participe la o sărbătoare a muzicii și frumuseții, a magiei și a vibrației.
Festivalului de Operă Virginia Zeani se desfășoară în perioada 18-24 iunie.

Imola Grama

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.